Tarmbakterier, palliation og mental sundhed. Mød her tre konferencedeltagere, der hver især fortæller, hvad de fandt særligt spændende ved Hjerteforeningens årlige sundhedskonference.

Deltagerne strømmer ud fra eftermiddagens tre parallelle sessioner på Hjerteforeningens anden årlige Sundhedskonference og fylder den store aula på Radisson Blu H.C. Andersens Hotel i Odense. Lydniveauet stiger til nye højder, i takt med at flere kommer til for at nå at netværke med kollegaerne.

Knap 300 sygeplejersker, fysioterapeuter, diætister og andre fagpersoner deltog for at høre om alt fra tarmbakterier til screening for angst og depression. Eller hvor meget en fysioterapeut må og skal presse sin hjertepatient.

Diætist Susanne Grøn, der til daglig arbejder med rehabilitering i Slagelse Kommune, var også til Hjerteforeningens sundhedskonference sidste år og er glad for at være her igen:

”Jeg kommer for at få den nyeste viden inden for mit fag. Og for at netværke med gamle kollegaer, men også kollegaer, jeg ikke kender, for at høre hvordan de arbejder inden for rehabilitering.”

”Programmet er spændende på det ernæringsmæssige område. Jeg glæder mig særligt til at høre om det helt nye med tarmbakterier, og hvordan man begynder at finde ud af, at tarmbakterierne har en større betydning og går ind og påvirker vores krop og sundhed,” fortæller Susanne Grøn.

 

 

 

 

 

Det var en øjenåbner at høre foredrag om palliation
Udover at netværke med kollegaerne, har fysioterapeut Kim Baadsgaard fundet tid til at besøge nogle af de mange stande i den store aula, hvor Hjerteforeningens arbejde er præsenteret. Her kan man få en snak med Hjerteforeningens medarbejdere om blandt andet Fagnet, Hjerteforeningens Rådgivning, om mulighederne for kommunalt samarbejde, samt om screening for angst og depression.

Kim Baadsgaard arbejder i Midtfyn Kommune og hans hovedinteresse ved konferencen er at blive opdateret på fysisk træning og rehabilitering, men det var en øjenåbner for ham at deltage i formiddagens session om rehabilitering og palliation.

”Det er relevant og nyt for mig at tænke palliation ind i behandlingen. Selvom jeg har arbejdet med hjertepatienter gennem mange år, er det interessant at komme her og høre, hvad der er af nyt i forhold til det, jeg står med i min hverdag,” fortæller han.

Palliation er den professionelle indsats for at forebygge og lindre lidelse hos mennesker med en livstruende sygdom, og det er vigtigt at tænke palliation ind i behandlingen på et tidligt tidspunkt. Det fortalte oplægsholder, professor og overlæge Ann-Dorthe Zwisler fra Videnscenter for Rehabilitering og Palliation.

For Kim Baadsgaard giver det god mening.

”Det handler ikke bare om at flytte patienterne tilbage til det, de kunne før. Den pallitative tankegang oplever jeg som en helt ny tilgang til patienterne, og derfor var det godt at få input til, hvordan jeg kan gribe det an i min praksis.”


 

 

 

 

Godt at sætte fokus på mental sundhed
Sygeplejerske Vibeke Sørensen, der til daglig arbejder som sundhedskonsulent i Århus Kommune med fase tre rehabilitering, har lige tid til et kort interview, inden hun skal mødes med nogle kollegaer.

”Jeg er her, fordi det er en god mulighed for at møde andre, der arbejder med det samme som mig. Jeg synes, det hele har været med til at klæde mig fagligt på, og hvis ikke programmet havde været spændende, havde jeg ikke meldt mig til,” siger hun.

Som noget særligt godt fremhæver hun oplægget ’mental sundhed – hvad er op og ned?’.

”Det er rigtig godt, at Hjerteforeningen sætter fokus på de mere bløde emner. Hele det psykosociale område og social ulighed. At det netop ikke kun er den medicinsk faglige evidens, men også hvordan det egentlig er, man lever med en hjertesygdom.”

Susanne Grøn er enig:

”Den mentale sundhed er spændende. Det er godt, at det er begyndt at komme mere på landkortet, og at anerkendelsen nu også kommer fra den lægefaglige verden. At vi ikke bare kigger på sygdommene, men favner bredere og ser på det hele menneske.”

 

 

 

 

 


Se film og find materiale fra konferencen her