Hjertenyt nr. 1, 2015
Klik på bladet og læs artiklerne.
TEMA: HJERTEFORSKNING
- Man dør da ikke som 38-årig
Sonja Wolffbrandt Christensens liv tog en drastisk drejning, da hun pludselig fik hjertestop og var død i otte minutter. Hun slap uden mén, men oplevelsen fik hende til at træffe et afgørende valg, der gav mening i hendes liv.
- Vi er en familie på seks – lillesøster er bare en engel i himlen
Familien Carlsen har i flere omgange haft børnehjertesygdomme >meget tæt inde på livet. Det er en voldsom, psykisk belastning – ikke kun for far og mor, men også for de raske søskende.
- Charlies Hjertegalla. Dit hjerte – dit liv
Glæd dig til en festlig aften med underholdning, quiz og personlige beretninger, når Hjerteforeningen blænder op for indsamlingsshowet Charlies Hjertegalla på TV 2 Charlie.
- En tryg oplevelse med motion
- Støt os på følgende måder
ARV – TESTAMENTE
- Styr på arvingerne
Fulgte du med i DR's dramaserie ”Arvingerne”? Serien har fået mange til at tale om arv og vigtigheden af at testamentere. Hjertenyt har bedt Lone Brandenborg, partner i Advokatfirmaet Kahlke og formand for Danske Familieadvokater, svare på 10 spørgsmål, der kan komme problemerne om arv i forkøbet. Hun og kollegerne i Advokatfirmaet Kahlke har været juridiske konsulenter på den populære tv-serie "Arvingerne".
Q10 – NATURLÆGEMIDLER
- Kosttilskud kan redde liv
Oplever du hjertesvigt og har problemer med åndenød?
Så kan kosttilskuddet Q10 muligvis hjælpe dig til at få det bedre og samtidig forlænge dit liv, viser ny dansk forskning.
DERFOR FORSKER JEG
- Anja Marie Bornø Jensen, antroplog og adjunkt
Anja Marie Bornø Jensen har fået en halv million kroner fra Hjerteforeningen til projekt ”Tabte hjerter – et antropologisk studie af manglen på donorhjerter i Danmark.” Hun vil interviewe 20 pårørende, der har sagt nej til donation og 15 læger og sygeplejersker, der arbejder med pårørende og organdonation. Derudover står Anja Marie Bornø Jensen og hendes kolleger bag en stor spørgeskemaundersøgelse i den danske befolkning. Projektet forventes at have resultater klar i slutningen af 2015.
DIN MEDICIN
- Medicinskabet
Her i ”Medicinskabet” giver vores lægefaglige ekspert Susette Krohn Therkelsen svar på, hvad din medicin gør godt for, hvorfor du får den, og hvad du skal være særlig opmærksom på. Denne gang er det kolesterolsænkende medicin. Følg med i det næste nummer af Hjertenyt, hvor vi følger op med en af de mest almindelige typer medicin, som hjerte-kar-patienter har i medicinskabet. - Hvorfor får jeg kolesterolsænkende medicin?
- Du får kolesterolsænkende medicin, hvis du har forhøjede kolesteroltal. Kolesteroltallene måles med en blodprøve. Hvor høje dine kolesteroltal må være afhænger af, om du har hjerte-kar-sygdom i forvejen, og hvad du har af øvrige risikofaktorer (fx om du ryger, har diabetes eller forhøjet blodtryk).
MOTION – GENOPTRÆNING
- Ventede 4 måneder på rehabiliteringsforløb
Lene Kronquist var fanget i ingenmandsland i flere måneder fuld af usikkerhed og utryghed, efter hun fik en ny hjerteklap i april 2014.
- Kom hurtigt i gang med at træne derhjemme
Hjerteforeningens nye gratis trænings-dvd ”Tænd og træn dit hjerte” gør det nemt for dig at komme i gang på egen hånd hjemme foran fjernsynet, mens du venter på dit rehabiliteringsforløb. Træningsprogrammet er godkendt af hjertelægerne og guider dig gennem øvelserne på en tryg og sikker måde.
APPETIT PÅ LIVET
OPSKRIFTER – SKØN PÅSKEFROKOST
-
Sild med urtecreme
Ingen påske uden sild!
- Kylling i salat med grønt
Brug salatblade som skåle og fyld dem med kylling og grønsager. Det er smukt og smager mindst lige så godt, som det ser ud.
- Nye kartofler med lam, sprød kål og dild
Lam hører sig påsken til. Her er en let og appetitlig salat, som passer rigtig godt til en påskefrokost.
- Sprød crudité med laksemousse og brødchips
Forårets sprøde grønsager serveres her med en lækker laksemousse og sprøde brødchips, som er nemme at lave i ovnen.
RÅDGIVNING – NYE TIDER
- Nye tider i Hjerteforeningens rådgivning
Her kan du se, hvor Hjerteforeningens rådgivning er til stede rundt om i landet. Hold derfor øje med Hjerteforeningens hjemmeside – www.hjerteforeningen.dk – hvor vi annoncerer tid og sted for rådgivning i de enkelte byer og områder.
- Har du brug for rådgivning
Hjerteforeningen tilbyder en række muligheder for personlig rådgivning
HJERTEFORENINGENS SAMARBEJDSPARTNERE – GUIDE
- Elsk dit hjerte
Hjerteforeningens samarbejdspartnere bakker op om vores gode sag. Det kan du også gøre og samtidig komme i bedre form og styrke dit hjerte. Her får du gode råd og redskaber til at komme i gang og holde fast i de gode motionsvaner. - Ladywalk – Danmarks største endagsmotionsevent
- I FORM Hjerteløb – Ta' hjertet med på løbeturen
- Batavus – Træd i pedalerne
- fitness dk – Få 20 procent på træning hos fitness dk
- OTA Solgryn – Styrk og støt hjertet med OTA Solgryn
- Becel – Gå for hjertet app'en
- 5 råd til at få regelmæssig motion ind i din hverdag
TELEFON- OG ADRESSELISTE
BREVKASSE
NOTER
NOTER
- Mørk chokolade sætter gang i bentøjet
- Ny forebyggelseschef i Hjerteforeningen
- Rygestop er aldrig for sent
- Måske erstatning til klappatienter
- Kronprinsesse Mary delte hjertelegater ud
- Har du besøgt Hjerteforeningens nye hjemmeside?
- Nyd foråret i naturen
- Rettelse til Medicinskabet i Hjertenyt nr. 4 2014
- En kop blåbær for blodtrykket
- Grotesk! (sodavandsafgift)
- Projekt Nøglehullet – succesen fortsætter
FAKTA
- Vidste du, at 30 % af den danske befolkning får den anbefalede mængde på 75 gram fuldkorn om dagen
- Vidste du, at fuldkorn både kan være hele kerner, knækkede kerner eller malet til fuldkornsmel
SHOP