GIV LIV

Vær med til at bestemme, hvilken forskning Hjerteforeningen skal støtte

 

Hjerteforeningen giver hvert år mange millioner til hjerteforskningen i Danmark. Det er helt afgørende, at resultaterne gør en forskel for jer, der lever med hjerte-kar-sygdom. Derfor har vi brug for dig.

Brugerudvalg for forskningsstøtte

Sammen udvælger vi den vigtigste forskning

Hjerteforskning redder liv.

 

Det ved vi i Hjerteforeningen, hvor vi hvert år ser resultaterne af den hjerteforskning, som du har været med til at støtte gennem os.

 

Nu vil vi endnu tættere ind på livet af de mere end 500.000 danskere, der lever med en hjertesygdom i dag.

Hvad mener du er relevant at undersøge? Hvor kan forskningen bedst hjælpe dig og andre bruger i jeres hverdag?

 

Forskningen skal forbedre livet for jer, der er berørt af hjerte-kar-sygdom, hvad enten du selv er hjertesyg, pårørende til én med hjerte-kar-sygdom eller har øget risiko for at få hjertesygdom.

 

Derfor har vi brug for dig.

Lad din stemme blive hørt

 

Du kan nu være med i et nyt brugerudvalg, der skal vurdere, hvilke forskningsprojekter, Hjerteforeningen bør støtte. Brugerudvalgets bedømmelser bliver en ekstra vurdering udover den faglige.

 

Et fagligt forskningsudvalg sikrer at Hjerteforeningen støtter forskning af høj faglig kvalitet. Brugerudvalget skal være med til at sikre at forskningens resultater kan skabe værdi for patienter, pårørende og personer i risiko for hjerte-kar-sygdom.

 

Du kan være med i Hjerteforeningens brugerudvalg for forskningsstøtte, hvis du kan svare ja til mindst et af følgende udsagn:

 • Jeg har en hjerte-kar-sygdom
 • Jeg er pårørende til en, som har en hjerte-kar-sygdom
 • Jeg har forhøjet risiko for hjerte-kar-sygdom (fx forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol eller har arvelig hjerte-kar-sygdom i familien).

Du skal også have lyst til at:

 • Læse om forskningsprojekter, og vurdere om de kan gøre en forskel for jer brugere.
 • Mødes med resten af brugerudvalget for at tale om forskningsprojekterne og bedømme dem sammen.
 • Møde op i Hjerteforeningen i København den 19. april 2023, kl. 11-17, hvor brugerudvalgets møde foregår.
 • Være medlem af Hjerteforeningen

Har du lyst til at indgå i Hjerteforeningens brugerudvalg for forskningsstøtte? Så registrer din interesse for at deltage. Det gør du ved at svare på nogle korte spørgsmål om, hvem du er og hvorfor du gerne vil være med i brugerudvalget.

 

Du behøver ikke vide noget om forskning på forhånd. Hvis du undervejs finder ud af, at det alligevel ikke er noget for dig, kan du til enhver tid melde fra igen.

 

Ud af alle interesserede sammensætter Hjerteforeningen et brugerudvalg, som består af 9 brugere. Deltagerne skal helst repræsentere flere forskellige sygdomme, livssituationer og årsager til øget risiko. Så vi får så mange forskellige synspunkter med som muligt.

 

Vi vil derfor meget gerne høre fra dig.

 

99898_Grafik_Forskningsstoette_1024x724px

Hvad bliver min opgave som medlem af brugerudvalget?

Som medlem af brugerudvalget bliver dine opgaver at:

 

 • Være med til et møde i januar 2023, hvor du lærer de andre i brugerudvalget at kende og får information om hjerte-kar-forskning og Hjerteforeningens forskningsstøtte.
 • Bedømme forskningsprojekter i marts og april 2023, hvor du skal:
  • Læse ca. 2 sider om ca. 20 forskellige forskningsprojekter.
  • Vurdere forskningsprojekterne ved at svare på seks spørgsmål om forskningen.
 • Deltage i et møde den 19. april kl. 11-17 i København, hvor du taler med de andre i brugerudvalget om forskningsprojekterne, og I sammen laver en fælles bedømmelse.

 

Du kan være med i brugerudvalget i to-fire år.

 

Hjerteforeningen betaler alle dine udgifter i forbindelse med møder i brugerudvalget som fx transport og eventuel overnatning tæt på mødestedet.

Lisbethandersen

Hvis du har spørgsmål til Hjerteforeningens brugerudvalg for forskningsstøtte er du velkommen til at skrive til Lisbeth Vestergaard Andersen på: lisbethva@hjerteforeningen.dk