GIV LIV

Medicintyper

 • ACE-hæmmere

  Anvendelse Bruges til behandling af Forhøjet blodtryk Forebyggende behandling efter blodprop i hjertet Hjertesvigt Forebyggelse af nyreskade hos personer med diabetes og protein i urinen Virkning ACE står for Angiotensin Converting Enzyme. ACE-hæmmere hæmmer omdannelsen af Angiotensin I til Angiotensin II. Dvs. der bliver dannet mindre Angiotensin II. Angiotensin II har en kraftig sammentrækkende virkning… Læs mere »

 • Angiotensin II-antagonist

  Anvendelse Behandling af forhøjet blodtryk Forebyggende behandling efter blodprop i hjertet Behandling af hjertesvigt Forebyggelse af nyreskade hos visse typer diabetes patienter Angiotensin II-receptorantagonister har næsten samme virkninger som ACE-hæmmerne og kan anvendes som alternativ til ACE-hæmmerne, hvis disse giver visse bivirkninger (som fx tør hoste). Det er ikke alle præparaterne der kan bruges til… Læs mere »

 • Betablokkere

  Anvendelse Betablokkere bruges til mange forskellige hjertekarsygdomme. Forebyggelse og behandling af angina pectoris Forebyggende efter blodprop i hjertet Mod forhøjet blodtryk Ved rytmeforstyrrelser som atrieflimren og atrieflagren Til behandling af ekstraslag Ved hjertesvigt Det er ikke alle betablokkere, der kan bruges til alle de forskellige hjertekarsygdomme. Betablokkerne er lidt forskellige i den måde de virker på. Udover til hjertekarsygdomme kan betablokkere bruges… Læs mere »

 • Blodfortyndende medicin

  Blodfortyndende medicin bruges til mange forskellige sygdomme i hjerte og kredsløb. Som oftest er det primære mål at forebygge eller behandle blodprop forskellige steder i kroppen. Blodpropperne kan fx være i: Hjertet Hjernen Lungerne Benene Blodfortyndende behandling er forskellig alt efter, om den skal behandle eller forebygge blodprop i pulsårerne eller i venerne i blodkredsløbet.… Læs mere »

 • Calcium-blokkere

  Anvendelse Calcium-blokkere bruges til mange forskellige hjertekarsygdomme. De er temmelig forskellige i den måde de virker på. Det er derfor ikke alle calcium-blokkere, der kan bruges til alle nedenstående hjertekarsygdomme. Forebyggelse og behandling af angina pectoris (hjertekrampe) Behandling af forhøjet blodtryk Behandling og forebyggelse af rytmeforstyrrelser med hurtig hjerterytme Behandling af spasme angina Virkning Calcium-blokkerne virker ved at blokere… Læs mere »

 • Medicin mod forhøjet kolesterol

  Der findes flere typer medicin til behandling af forhøjet kolesterol og fedtindhold (triglycerider) i blodet. Til forhøjet kolesterol er statiner første valg. Ved andre forstyrrelser i fedtindholdet bruges andre præparater.

 • Medicin til behandling af angina pectoris (hjertekrampe)

  Der findes flere forskellige typer lægemidler til behandling af angina pectoris (hjertekrampe). De virker ved enten at mindske hjertets behov for ilt eller forbedre gennemblødningen af hjertet. De kan opdeles i forbyggende eller akut behandling. Se også Betablokkere og Calcium-blokkere

 • Medicin til behandling af rytmeforstyrrelser

  Der findes flere forskellige typer medicin, som bruges til behandling af rytmeforstyrrelser med hurtig hjerterytme. De virker alle sammen ved at hæmme de elektriske impulser i hjertet.

 • Vanddrivende medicin

  Anvendelse Vanddrivende medicin bruges til flere forskellige ting: Ved væskeophobning i kroppen i forbindelse med hjertesvigt Til behandling af forhøjet blodtryk Kronisk nyresygdom Ved væskeophobning i ben grundet dårlige tilbageløb til hjertet. Virkning Vanddrivende medicin virker ved at øge udskillelsen af salte fra kroppen. Saltene trækker vand med ud af blodbanen og over i blæren og resultatet… Læs mere »