Der er ikke meget, der er lige så hyggeligt, som søndage i julemåneden. Adventssøndage, hvor man tænder fine lys og lader roen sænke sig med venner og familie. Her får du gode fem sunde råd fra Hjerteforeningens diætist, som både støtter op om hyggen og dit hjerte. Og uden at ruinere dig i julemåneden.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail - klik her.
(Du må meget gerne indsætte link til artiklen i din mail.)

Søndag er lig med hygge. Især her i julemåneden, hvor vi tænder adventskrans og lader roen sænke sig.

I højtiderne elsker vi traditioner. Men de stigende madpriser og høje elregninger fylder meget i netop denne søde juletid.

I dansk kultur er julehygge ofte stærkt forbundet med en strid strøm af kalorieholdige sager – der skal ikke mangle noget! Det går som regel ud over en sund livsstil, og det kan være svært at komme på ret køl efter jul, når først man har opbygget en ny – og i denne forbindelse – usund vane.

Hvorfor ikke benytte sparetiderne til at gå nye veje?

Flyt fokus væk fra fade med mad og kager, hen til samvær og gode oplevelser.

Lad jul og adventshygge handle om at være sammen, og nyd nærværet med dem, der betyder allermest for dig.

Det er både sundt for dit hjerte og din økonomi.

Hjerteforeningens diætist og livsstilsekspert giver dig et par gode råd med på vejen. Helt uden beregning:

1. Sluk for strømslugere som spillekonsol, pc og tv. Vælg energisparevejen, og gå tilbage til fællesskab med stearinlys og hygge med gammeldags brætspil eller juleklip. Godt for pengepungen, nærværet og dit hjerte.

2. Mød hinanden udendørs. Adventshygge behøver ikke kun at handle om spisning. Gå en lang tur sammen i skoven med en varm termokande med julethe. Eller tag på julemarked. Gå rundt, og nyd julestemningen, mens du brænder kalorier af – og slut evt. dagen af med et enkelt glas varm glögg.

Hyg jer og få en god oplevelse sammen.

Har du lyst til at gå tur og møde nye mennesker, kan du evt. se, om der er en Gå-gruppe i nærheden af dig: https://hjerteforeningen.dk/gaamed/find-gaatur-naer-dig/


3. Bag Hjerteforeningens æbleskiver fra bunden.
Hellere et par lækre æbleskiver til hver – velsmag, kvalitet og nydelse. Fremfor en stor portion billige æbleskiver fra fryseren. Bliv mæt på smag fremfor mængde.
Prøv fx Hjerteforeningens opskrift: https://hjerteforeningen.dk/opskrifter/fuldkornsaebleskiver-med-aebler/

 4. Nu hvor vi skal spare på strømmen, er det oplagt lave konfekt eller daddelkugler i stedet for at bage pladevis af julesmåkager. For ovnen bruger rigtig meget strøm. Lav konfekt af nødder, marcipan, dadler, chokolade med høj kakaoprocent og tørret frugt.

Prøv fx en af disse opskrifter op hjertesunde julegodter:

https://hjerteforeningen.dk/opskrifter/marcipankonfekt-med-appelsin/

https://hjerteforeningen.dk/opskrifter/daddelkugler-med-marcipan/

5. Hyggespisning sker ofte per automatik. Uden du tænker nærmere over det, dykker hånden ned og tager af de brunkager, som står fremme. Sæt derfor hjertesunde julefristelser frem, der hvor der plejer at stå julesmåkager. Og fyld i stedet guf-skålen op med det sunde fedt og sukker fra naturen såsom valnødder, mandler, klementiner, vindruer, daddelkugler, figner, tørret abrikos, marcipan eller få tern chokolade 70%.