Endelig er det blevet tid til at rejse på sommerferie i udlandet igen. Men måske er du lidt i tvivl om, hvilke regler der gælder, når man rejser med en hjertesygdom. Og om din rejse mon kan være truet af en ny coronavariant. Få svar og gode råd fra Hjertelinjen.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail (klik her).

Efter to og et halvt år med mere eller mindre lukkede grænser er det nu endelig blevet tid til at pakke kufferten igen og tage ud på nye eventyr:

Rejsefeberen har ramt danskerne som aldrig før.

Men er du som de fleste andre, har pas og kuffert nok samlet et pænt lag støv i den senere tid.

Måske føler du dig lidt “rusten” og usikker på reglerne efter at have måttet holde sommerferie hjemme i Danmark tre år i streg?

Og er der mon en ny coronavariant på vej, som kan true din længe ventede ferierejse?

Styr på forsikringen

Hvorfor skal du have en rejseforsikring? Fordi du med en god rejseforsikring er dækket ind, hvis der opstår akut sygdom undervejs på ferien. Så du undgår at stå med en dyr hospitalsregning eller at skulle betale for sygetransport hjem.

Det kan også være, at din rejse går til et land, hvor kun din rejseforsikring dækker – hvor du hverken er dækket af det gule eller det blå bevis. I de situationer er det udelukkende din rejseforsikring, som kan hjælpe dig, hvis uheldet er ude. Rejser uden for Europa kræver en udvidet rejseforsikring.

Forhåndsgodkendelse

Hvis du har en kronisk sygdom, eller aktuelt er blevet syg, er det nødvendigt med en forhåndsgodkendelse. Så er du sikker på, at din private forsikring dækker dig på din rejse.

Du skal bl.a. søge forhåndsgodkendelse, hvis:

  • Du er blevet syg inden for to måneder op til din rejse
  • Du afventer behandling for din sygdom
  • Der er sket markante ændringer i din medicin.

Rejser du uden for EU – til fx USA – er der visse forsikringsselskaber, der kræver forhåndsgodkendelse, hvis der inden for 6 måneder inden afrejse har været forandringer i dit sygdomsforløb.

Husk at søge forhåndsgodkendelse for hver enkelt rejse, hvis du har flere rejser planlagt.

Er du i tvivl om, hvorvidt der er nogle ting, der evt. kan påvirke din forsikring, så kontakt dit selskab og hør, om det kræver forhåndsgodkendelse.

Afbestillingsforsikring

Hvorfor skal du have en afbestillingsforsikring? Fordi du med en afbestillingsforsikring er dækket ind i tilfælde af fx akut opstået sygdom inden afrejsen. Den kan være god, hvis du selv bliver forhindret i at rejse pga. sygdom.

Aktuelt er det også vigtigt at vide, om rejseforsikringen indeholder coronadækning. Det afhænger nemlig af, hvordan forsikringen er skruet sammen.

Nogle rejseforsikringer har coronadækning, andre har ikke. Sæt dig derfor grundigt ind i, hvordan din forsikring dækker i forhold til coronasituationen, og sørg for at have aftaler på skrift.

Som hjertepatient er det altid vigtigt at have overblik over, hvordan man er dækket i det land, man rejser til i forhold til det gule og det blå sygesikringsbevis. Det er nemlig forskel på de to.

Læs mere om den blå og den gule sygesikring her

Er du i tvivl om, hvor meget din private rejseforsikring dækker, så tøv ikke med at kontakte selskabet.

 

Se Hjerteforeningens 4 korte videoer om de vigtigste ting, du skal huske på, når du rejser med en hjertesygdom:

 

 

 

 

Videoer: Rejs med hjertesygdom

 

På denne side har vi samlet alt, hvad du kan have behov for at vide mere om, når du skal rejse.

Og husk, at du som medlem af Hjerteforeningen har adgang til en billig rejseforsikring hos Tryg Forsikring – hvad enten du er hjertepatient, pårørende eller ingen af delene.

Forsikringsaftale med Tryg

Sådan får du adgang til fordelene i Hjerteforeningens aftale med Tryg

Du har mulighed for selv at kontakte Tryg med henblik på et forsikringsmøde om de særlige fordele, du kan få som medlem af Hjerteforeningen. Ring 70 33 25 25.

Er du allerede kunde hos Tryg, så kontakt dem, så du kan komme over på Hjerteforeningens aftale, hvor du kan få gavn af bl.a. ovennævnte fordele.