Endelig er det blevet tid til at rejse på sommerferie i udlandet igen. Men måske er du lidt i tvivl om, hvilke regler der gælder, når man rejser med en hjertesygdom? Få svar og gode råd fra Hjertelinjen.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail - klik her.
(Du må meget gerne indsætte link til artiklen i din mail.)

Efter nogle år med corona, lukkede grænser og skærpede restriktioner for rejsende, er verden endelig helt åben igen. Danskerne er rejselystne, som aldrig før. Måske er du også så småt ved at pakke kufferten og tage ud på nye eventyr?

Måske føler du dig stadigvæk lidt “rusten” og usikker på reglerne, efter at have holdt sommerferie hjemme i Danmark i flere år?

Hjerteforeningen giver dig gode råd til din kommende rejse.

Styr på forsikringen

Hvorfor skal du have en rejseforsikring? Fordi du med en god rejseforsikring er dækket ind, hvis der opstår akut sygdom undervejs på ferien. Så du undgår at stå med en dyr hospitalsregning, eller selv at skulle betale for sygetransport hjem.

Det kan også være, at din rejse går til et land, hvor kun din rejseforsikring dækker – altså, hvor du hverken er dækket af det gule eller det blå sygesikringsbevis.

I de situationer er det udelukkende din rejseforsikring, som kan hjælpe dig, hvis uheldet er ude. Rejser uden for Europa kræver en udvidet rejseforsikring.

Forhåndsgodkendelse

Hvis du har en kronisk sygdom, eller aktuelt er blevet syg, er det nødvendigt med en forhåndsgodkendelse. Så er du sikker på, at din private forsikring dækker dig på din rejse.

Der findes mange forskellige forsikringer, og reglerne er forskellige fra selskab til selskab. Så husk at læse policen godt igennem, og se hvad der gælder i din konkrete rejseforsikring.

Er du i  tvivl om, hvorvidt din situation kræver en forhåndsgodkendelse, så kontakt altid dit forsikringsselskab. 

Rejser du uden for EU – til fx USA – er der visse forsikringsselskaber, der kræver forhåndsgodkendelse, hvis der inden for 6 måneder inden afrejse har været forandringer i dit sygdomsforløb.

Husk at søge forhåndsgodkendelse for hver enkelt rejse, hvis du har flere rejser planlagt.

Og husk, at det er forsikringsselskabet og ikke egen læge, der skal give forhåndstilsagn, for at man er dækket af rejseforsikringen, når man er syg inden ferien.

Afbestillingsforsikring

Hvorfor skal du have en afbestillingsforsikring? Fordi du med en afbestillingsforsikring er dækket ind i tilfælde af fx akut opstået sygdom inden afrejsen. Den kan være god, hvis du selv bliver forhindret i at rejse pga. sygdom.

Som hjertepatient er det altid vigtigt at have overblik over, hvordan man er dækket i det land, man rejser til i forhold til det gule og det blå sygesikringsbevis. Der er nemlig forskel på de to.

Læs mere om den blå og den gule sygesikring her

Er du i tvivl om, hvor meget din private rejseforsikring dækker, så tøv ikke med at kontakte selskabet.

 

Se Hjerteforeningens 4 korte videoer om de vigtigste ting, du skal huske på, når du rejser med en hjertesygdom:

 

Videoer: Rejs med hjertesygdom

 

 

På denne side har vi samlet alt, hvad du kan have behov for at vide mere om, når du skal rejse.

Og husk, at du som medlem af Hjerteforeningen har adgang til en billig rejseforsikring hos Tryg Forsikring – hvad enten du er hjertepatient, pårørende eller ingen af delene.

Sådan får du adgang til fordelene i Hjerteforeningens aftale med Tryg

Du har mulighed for selv at kontakte Tryg med henblik på et forsikringsmøde om de særlige fordele, du kan få som medlem af Hjerteforeningen. Ring 70 33 25 25.

Er du allerede kunde hos Tryg, så kontakt dem, så du kan komme over på Hjerteforeningens aftale, hvor du kan få gavn af bl.a. ovennævnte fordele.

Læs mere her om Hjerteforeningens aftale med Tryg