Igen i år får du tilbuddet om at blive vaccineret mod influenza. Hjerteforeningen gør opmærksom på denne mulighed over for hjertepatienter, der kan være mere udsatte og derfor får vaccinationen gratis.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Så er det tid igen. Du kan få en influenzavaccination gratis.

Hvis du er fyldt 65 år eller tilhører en særlig risikogruppe, kan du fra 1. oktober i år og frem til 21. januar 2021 få en gratis influenzavaccination hos din egen læge eller på apoteket. I den forgangne sæson var der over 350 apoteker, der gennemførte vaccinationer mod influenza. Og Danmarks Apotekerforening regner med, at endnu flere apoteker vil stå klar i den kommende sæson.

Tilbuddet om gratis influenzavaccination gælder til dig, der:

  • Er fyldt 65 år
  • Er førtidspensionist
  • Lider af hjerte- og karsygdom
  • Har type 1- eller type 2-diabetes
  • Har en kronisk lungesygdom
  • Er gravid i 2. eller 3. trimester
  • Har visse kroniske sygdomme eller risikofaktorer (spørg hos din læge eller på dit apotek).

KORT: Find et apotek nær dig her på kortet her (eksternt link)

LÆS OGSÅ: Sundhedsstyrelsen har udgivet denne pjece om influenza-vaccination