Nyt dansk studie fra Herlev og Gentofte Hospital skal undersøge, om hjerterytmeforstyrrelse hos patienter med coronavirus er en overset komplikation, som øger dødeligheden under pandemien.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail (klik her).

Over hele Europa har hospitaler meldt om mange coronasmittede (COVID-19-) patienter, som er døde af hjertestop, uden at der har været lungekomplikationer i løbet af sygdomsforløbet.

Data peger på, at der hos patienterne er opstået hjerterytmeforstyrrelse hos en større andel. Og lige nøjagtig hjerterytmeforstyrrelse vil bl.a. klinisk lektor, læge Morten Lamberts fra Herlev og Gentofte Hospital gennemføre en undersøgelse af på flere danske hospitaler i løbet af de næste tre måneder.

Formålet med studiet er at give forskere og klinikere viden om, hvorvidt coronavirus påvirker hjerteaktiviteten og hvilken betydning dette i så fald vil have for patienterne – og behandlingen af dem.

Coronapatienterne skal i det nye studie undersøges ved hjælp af en ny innovativ hjertemonitor, der fastgøres til patienten med tre klæbende elektroder. Hjertemonitoren foretager så automatisk en analyse af hjerterytmen og giver mulighed for at levere videnskabelig dokumentation i løbet af de næste tre måneder.

Resultaterne fra undersøgelsen vil hjælpe til at guide læger og myndigheder i forbindelse med behandlingen af ​​patienter med coronavirus.

– Det er meget spændende og givende, at vores dygtige forskere på hjerteområdet herhjemme så aktivt og indsigtsfuldt deltager i at løse den udfordring, der har ramt os alle, men især gruppen af udsatte hjertepatienter, siger forskningschef Gunnar Gislason fra Hjerteforeningen.