Helle Meinhardt er mor til Kevin Meinhardt, der er født med et halvt hjerte. Han er en af de særligt sårbare, og derfor har både mor og søn mange bekymringer

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Corona: Bliv opdateret på hjerteforeningen.dk/corona

Informationerne i vores artikler om coronavirus er skrevet på baggrund af den eksisterende viden på udgivelsestidspunktet (se dato nederst på siden). Du kan altid finde vores opdaterede viden om coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom på www.hjerteforeningen.dk/corona. Du er også velkommen på Hjertelinjen (70 25 00 00). Pas på dig selv - og hinanden.

Denne artikel er skrevet på basis af den nuværende viden – på udgivelsestidspunktet for artiklen – om medfødte hjertefejl og coronavirus. Anbefalingerne for mennesker med medfødte hjertefejl kan ændre sig fremover, i takt med at ny viden bliver tilgængelig, og vi lærer mere om coronavirus. Følg også med på hjerteforeningen.dk/corona.

 

Hold dig opdateret på hjerteforeningen.dk/corona

 

Som mor gør det ondt, at min søn Kevin på grund af coronavirus ikke har et socialt liv og bare sidder alene i sin lejlighed, siger Helle Meinhardt.

Hun er mor til 26-årige Kevin Meinhardt, der i denne tid har isoleret sig selv i sin studiebolig. Kevin Meinhardt er født med kun et halvt hjerte og har fået indopereret en pacemaker. En sygeplejerske har fortalt ham, at han tilhører den højrisikogruppe, der kan blive alvorlig syg af COVID-19, hvis han bliver smittet, og at han derfor skal isolere sig fra alt omkring sig. Det var et hårdt slag for Kevin Meinhardt.

I starten tænkte jeg ikke så meget over COVID-19, men jo tættere virussen kom på Danmark, og jo flere der blev smittet, jo tættere kom det på mig og min angst for at blive smittet, siger Kevin Meinhardt.

Fordi han er i højrisikogruppen, må Kevin ikke gå ud og handle. Han må ikke færdes, hvor der er mange mennesker faktisk må han helst ikke se nogen mennesker overhovedet.

Kevin Meinhardt har taget det seriøst. Han ser derfor ikke andre end sine forældre og sin bror, og udover nogle cykelture med sin mor har Kevin kun set sin familie to gange på 14 dage og kun på afstand. Kevin Meinhardts far og bror har begge et arbejde, hvor de stadig skal ud ad døren hver dag. Derfor kan familien ikke ses, som de plejer, for det vil være alt for risikabelt for Kevin.

Helle Meinhardt køber ind for Kevin en gang om ugen. Han sender hende en indkøbsseddel, og Helle Meinhardt afleverer så varerne i døren og siger hej. Kevin Meinhardt bliver derefter nødt til at spritte alle varerne af for at mindske smitterisikoen.

Det er utrolig hårdt ikke at kunne være sammen som familie, og at vi ikke kan ses alle sammen, siger Helle Meinhardt.

Angsten for corona

Kevin er meget bange for at blive ramt af COVID-19, og han vil ikke risikere at blive alvorligt syg og skulle indlægges.

Jeg har for første gang oplevet at have tanker og bekymringer, hvor jeg måtte ringe til Hjertelinjen for at få rådgivning. Jeg måtte ud med mine bekymringer. Fx havde jeg spørgsmål om, hvordan jeg helt konkret skal forholde mig med netop min hjertefejl. Jeg fik talt med en sygeplejerske på Hjertelinjen, der kunne give mig helt præcis viden om, hvad jeg især skal passe på, og hvordan jeg mindsker min risiko for at blive smittet, siger Kevin og fortsætter:

Det eneste frirum, jeg har lige nu fra tanker og bekymringer om coronavirus, er, at jeg kan cykle en tur på min racercykel. For at jeg ikke skal føle mig helt alene i verden, cykler jeg indimellem ture med min mor, men vi holder afstand til hinanden. Jeg siger konsekvent til mig selv, at jeg bare vil nyde turene. Det er en måde at kunne holde det hele ud på.

Men livet som hjertepatient er ikke fedt i disse tider, synes Kevin Meinhardt.

Coronavirussen har vendt fuldstændigt op og ned på mit liv. Først blev en tur til Mallorca aflyst, dagen inden vi skulle rejse, og nu lever jeg et liv i isolation med meget lidt kontakt til andre mennesker, siger Kevin Meinhardt.

En mors bekymring

Helle Meinhardt er heller ikke tryg ved situationen. I mange år har hun været bekymret over de kendte bivirkninger i forbindelse med Kevins hjertefejl, men hun har aldrig tidligere været bekymret for, hvordan en sygdom som COVID-19 eventuelt kan risikere at påvirke hendes søn.

Få hjælp hos Hjertelinjen

Har du brug for at tale med en af Hjerteforeningens rådgivere, så kontakt Hjertelinjen på 70 25 00 00. Det er gratis, og rådgiverne sidder parate til at tale med dig alle hverdage mellem kl. 9 og 16.

Hold dig opdateret på hjerteforeningen.dk/corona