Vi giver dig overblikket i en utryg tid, hvor informationerne er mange, og tilbuddene om rådgivning er ligeså. Du kan altid holde dig opdateret på hjerteforeningen.dk/corona, som vi opdaterer løbende.

Corona: Bliv opdateret på hjerteforeningen.dk/corona

Informationerne i vores artikler om coronavirus er skrevet på baggrund af den eksisterende viden på udgivelsestidspunktet (se dato nederst på siden). Du kan altid finde vores opdaterede viden om coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom på www.hjerteforeningen.dk/corona. Du er også velkommen på Hjertelinjen (70 25 00 00). Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Hold dig opdateret på hjerteforeningen.dk/corona

 

Hvor skal jeg ringe hen? Stiller du dig selv det spørgsmål under coronakrisen, er du ligesom mange andre danskere. For spørgsmålene kan hobe sig op, og du er godt klar over, at man kan ringe til en rådgivning – men hvilken rådgivning er måske også et spørgsmål, du mangler svar på.

Vi forsøger at give dig svaret herunder med vores store guide til gode telefonnumre. Listen er ikke udtømmende, og vi opfordrer alle til at holde sig løbende opdateret på hjerteforeningen.dk/corona.

 

Hjertelinjen specielt til hjertepatienter og pårørende

Sygeplejersker, diætister, fysioterapeuter og flere andre faggrupper sidder klar ved telefonerne på Hjertelinjen på alle hverdage mellem kl. 9 og 16. Klar til at hjælpe dig med spørgsmål om lige præcis dit eller din pårørendes hjerte.

– Vi modtager mange spørgsmål her under coronakrisen, og vi kan mærke, at vores rådgivning spiller en positiv rolle for danskerne, der tager telefonen og giver os et kald, siger leder af Team Øst, Pernille Ibsen Hauge, fra Hjertelinjen.

Ring på 70 25 00 00, og tal med Hjertelinjen. Du kan støtte Hjerteforeningens og dermed Hjertelinjens arbejde her.

 

Guide

 • Har du brug for rådgivning vedrørende et konkret tilfælde af sygdom hos fx dig selv eller et familiemedlem, skal du kontakte egen læge. Du finder lægens telefonnummer på dit sundhedskort (sygesikringsbevis, red.).
 • Sundhedsstyrelsen har en hotline med generel vejledning på 72 22 74 59 hverdage mellem kl. 8.30 og 15.30.
 • Den myndighedsfælles hotline er 70 20 02 33.
 • Udenrigsministeriets Borgerservice kontaktes på 33 92 11 12.
 • Regionernes akuttelefoner er følgende:
  • Region Hovedstaden, Akuttelefonen: 1813
  • Region Nordjylland, Lægevagten: 70 150 300
  • Region Midtjylland, Lægevagten: 70 11 31 31
  • Region Sjælland, Lægevagten: 70 15 07 00
  • Region Syddanmark, Lægevagten: 70 11 07 07

 

Hold dig opdateret på hjerteforeningen.dk/corona