Louise Schurmanns mor er hjertesyg, og mor og datter må i disse coronatider undvære den fysiske kontakt. Det er svært, men det kan ikke være anderledes, synes Louise.

Corona: Bliv opdateret på hjerteforeningen.dk/corona

Informationerne i vores artikler om coronavirus er skrevet på baggrund af den eksisterende viden på udgivelsestidspunktet (se dato nederst på siden). Du kan altid finde vores opdaterede viden om coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom på www.hjerteforeningen.dk/corona. Du er også velkommen på Hjertelinjen (70 25 00 00). Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

– Min mor har en hjerte-kar-sygdom, ja, hun er en af de særligt udsatte. Det vil sige, at hvis hun bliver smittet med influenza eller værre endnu med corona, så risikerer hun at dø. Min mor bliver vaccineret mod influenza hvert år, men der findes, som vi alle ved, ikke en vaccine mod corona endnu, siger Louise Schurmann.

Hun har derfor for nylig delt et opslag på Facebook med en opfordring til, at alle tager corona-situationen alvorligt.

Selvom Louise Schurmann savner sin mor meget, undgår hun helt fysisk kontakt med hende og opfordrer andre til at gøre tilsvarende.

– Jeg har ikke set min mor i flere uger, udover når jeg stiller mad på hendes altan og vinker til hende på tre meters afstand. Det lyder måske ikke som så længe, men min mor er ikke bare min mor, hun er min bedste veninde og mentor, siger Louise og fortsætter:

– Jeg aner ikke, hvornår jeg kan se hende igen, og det gør ondt hver dag. Derudover kan jeg heller ikke se min 89-årige mormor, da det vil være endnu værre for hende at blive smittet, fordi hun både har alderen, men også har fået indopereret en stent i hjertet.

Derfor beder Louise Schurmann på Facebook indtrængende alle dem, der stadig går i Zoologisk Have, på café osv. om at tænke på alle dem, der er i hendes situation.

– Tænk på dem, der har børn med hjertefejl, kræft eller en lungesygdom. Tænk, hvis det var dig, der var syg. Jeg opfordrer til, at vi bliver hjemme, og hvis du går ud, så beder jeg dig om at holde afstand. Se en film, spil FIFA, Counter-Strike eller WOW, læg neglelak, tag et fodbad, vær god ved dig selv, og red liv imens. Og når alt dette er ovre, så puds glorien, hold en stor fest og glæd dig over at være i live. Tusind tak fra mig, skriver Louise Schurmann.

Se Louise Schurmanns post på Facebook