Du har nu mulighed for at udvælge, hvilke af to forskningsprojekter du vil støtte direkte, når Hjerteforeningen for første gang lancerer 'crowdfunding'. Læs mere om de to projekter - og støt. Tak.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail (klik her).

Støt forskning i en vaccine mod forhøjet kolesterol og vær med til at redde liv (se herover)

Forsker: Adam F. Sander Bertelsen 

Adam Sander forsker i vaccineudvikling og har udviklet en vaccine-teknologi, der kan snyde kroppens immunsystem til at rette angreb mod kroppens egne proteiner. Det kan lyde farligt, men kan også udnyttes til at ramme et særligt protein i kroppen, der regulerer kolesterolniveaet i blodet. Denne banebrydende vaccineteknologi kan – som den første i verden – gøre det muligt at udvikle en vaccine, der kan beskytte mod hjerte-kar-sygdomme. Forskningsprojektet står overfor at undersøge vaccinens sikkerhed og effekt, hvilket er en milepæl for at kunne udvikle en revolutionerende vaccine mod hjerte-kar-sygdomme. Din støtte kan være med til at bringe dette forskningsprojekt i mål.

STØT DENNE FORSKNING

 

 

Støt gen-forskning i zebrafisk – det handler om medfødt hjertesygdom

Forsker: Canan Doganli

Canan Doganli forsker i medfødte hjertesygdomme og forsøger at finde de gener, som er forbundet med udvikling af medfødt hjertesygdom. Zebrafisk er velegnede til forskning, fordi zebrafiskens gener fungerer på samme måde som menneskets. Fostrene udvikler sig uden for morens krop, vokser og udvikler sig hurtigt og er gennemsigtige. Det betyder, at forskerne kan følge med i, hvad der sker inde i fosteret, mens fostret udvikler sig. Forskningsprojektet vil kunne fortælle os, hvilke gener, der er vigtige for hjertets udvikling. Og hvad der sker, hvis generne ikke fungerer, som de skal, og dermed kan være årsag til medfødt hjertesygdom. Din støtte kan bidrage til bedre forebyggelse, diagnose og behandling af medfødt hjertesygdom.

STØT DENNE FORSKNING