Vi har samlet en række af de danske apps til dig som patient og pårørende. Du har med dem mulighed for at få viden, bedre overblik over medicin, dejlige gå-ture og meget andet. God fornøjelse!

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail - klik her.
(Du må meget gerne indsætte link til artiklen i din mail.)

Her får du listen, vi har samlet til dig og dine, med et par store håndfulde af de apps (små programmer til smartphones), som i dag er til rådighed for de danske patienter og pårørende.

Vi har fået hjælp til listen fra sundhed.dk, der ligeledes anbefaler en række apps. Se sundhed.dks liste her. Der er gengangere i Hjerteforeningens liste, men vi har også tilføjet en håndfuld andre apps herudover.

Falder du over en spændende app, vi har overset, så skriv til webredaktør Mads Louis Orry på [email protected].

Den tekniske drift og indholdet i de herunder omtalte apps er den pågældende leverandørs ansvar – ikke Hjerteforeningens.

God fornøjelse!

 

Livsstil-apps

 

”AlkoTæller” fra Frederiksberg Kommune

Følg dit alkoholforbrug uge for uge med AlkoTæller. Sæt dine egne mål, sammenlign dit forbrug med andres og søg ny viden. Hvad kan alkohol betyde for dine træningsresultater? For dit helbred? Og for din vægt?

Find appen i AppStore

Find appen i Google Play

 

”E-kvit” fra Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen og Danmarks Apotekerforening

E-kvit er en mobil og gratis hjælp til at kvitte cigaretterne – eller til at nedtrappe dit forbrug af nikotinpræparater. Opret en profil og fortæl programmet om din rygning, din motivation og dine vaner. Derefter får du din egen stopplan, og du modtager skræddersyede beskeder på din telefon.

Find appen i AppStore

Find appen i Google Play

 

 

Akut-apps

”Hjerteløber” fra Trygfonden

Som hjerteløber melder du dig frivilligt til at løbe ud med en hjertestarter og yde livreddende førstehjælp, hvis der sker et hjertestop i nærheden af dig. Du tilmelder dig og modtager alarmer via TrygFonden Hjerteløber-App’en.

Find appen AppStore

Find appen i Google Play

 

”Find Hjertestarter” fra Trygfonden

TrygFonden har udviklet en app, der kan vise dig vej til de hjertestartere, som er registreret på hjertestarter.dk.  App’en er udviklet på baggrund af anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen om en mobil løsning med oplysninger om hjertestarternes placering i Danmark. I en akut situation skal man dog aldrig begynde at lede efter hjertestartere på mobilen, men i stedet ringe 1-1-2.

Find appen i AppStore

Find appen på Google Play

Find appen til Windows Phone

 

”Akuthjælp” fra Danske Regioner

Med den nationale akuthjælp-app kan du lynhurtigt få et overblik over samtlige skadestuer, akutmodtagelser, skadeklinikker mm i Danmark. Du kan ringe direkte til lægevagten og finde åbningstider på dit nærmeste apotek. Hvis du har akut brug for en tandlæge, kiropraktor eller psykiatrisk hjælp, kan du også slå det op i appen.

Find appen i AppStore

Find appen på Google Play 

 

 

Forløbs-apps

Min Læge

Min Læge’ er en app, der giver alle borgere mulighed for nemmere at komme i kontakt med deres læge og få adgang til en række oplysninger om blandt andet aftaler, henvisninger og vaccinationer.

Find appen i AppStore

Find appen i Google Play

 

Min Læge fra Praktiserende Lægers Organisation (PLO)

Skriv direkte til lægen, få fornyet en recept, hold styr på aftaler og overblik over vaccinationer. Den nye app Min Læge, som netop er blevet lanceret i et samarbejde mellem Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Sundheds- og Ældreministeriet, skal gøre kontakten til egen læge nemmere og mere ligetil.  I løbet af året bliver appen udvidet med nye funktioner, så det fx bliver muligt at få indsigt i egne børns oplysninger om vaccinationer, se prøvesvar fra lægen, booke tid hos lægen og meget mere.

Find appen i AppStore

Find appen i Google Play

 

”BoB” fra Region Sjælland

I appen kan du bl.a. indtaste oplysninger på dine kontaktpersoner, tilføje vigtige links, skrive dine personlige overvejelser ned samt forberede spørgsmål til kommende møder. Du vil efterfølgende, i samarbejde med din sundhedsfaglige behandler, kunne skrive ned, hvad I har talt om på et møde.

Find appen i AppStore

Find appen i Google Play

 

”Doktor – Børnehospital” fra Regionshospital Viborg

Børnene kan sammen med deres forældre gennem spillet på en sjov måde blive mere fortrolige med hvad der skal ske, når de kommer på sygehuset, og derved håber vi at spillet vil bidrage til, at hospitalsbesøget bliver en god oplevelse for både barn og forældre.

Find appen i Appstore

Find appen i Google Play

 

”Find behandler” fra sundhed.dk

Sundhed.dk’s app samler nogle af de mest brugbare informationer fra den populære funktion ’Find behandler’. Med appen kan du finde adresser og åbningstider på alle behandlere eller nærmeste behandler i forhold til hvor, du er lige nu, ringe op og overføre numre til din telefonbog. Du kan også bruge appen til at tjekke tandlægepriser og se ventetider hos speciallæger.

Find appen i AppStore

Find appen på Google Play

 

”Mit forløb i Region Syddanmark” fra Region Syddanmark

Med appen ”Mit forløb i Region Syddanmark” kan du finde en række patientforløb, som kan give dig relevante informationer om netop dit forløb på sygehuset. I appen kan du bl.a. kommunikere elektronisk med sygehuset, finde kontaktinformation til de afdelinger, som hjælper dig med dit forløb, samt læse pjecer eller se videoer.

Find appen i AppStore

Find appen på Google Play

 

”Min Sundhedsplatform” fra Region Hovedstaden og Region Sjælland

Appen er til dig, der er patient på et af Region Hovedstadens eller Region Sjællands hospitaler. I appen Min Sundhedsplatform kan du se prøvesvar, booke tid til ambulante undersøgelser og behandlinger, og hvis du er i et ambulant forløb, kan du skrive til det ambulatorium, du er tilknyttet.

Find appen i AppStore

Find appen på Google Play

 

”Sammenholdet” fra Kræftens Bekæmpelse

Sammenholdet er egentlig lavet til at hjælpe kræftpatienter og deres pårørende med at organisere et netværk, der kan støtte under sygdomsforløbet. Men hjertepatienter og deres pårørende kan også bruge den.

Find appen i AppStore

Find appen i Google Play

 

 

Medicin-apps

”Medicinkortet” fra Sundhedsdatastyrelsen

Med denne app kan du se din aktuelle medicin, som er registeret på Fælles Medicinkort af en læge. Du kan også se dine åbne recepter, samt den medicin, du allerede har fået udleveret på apotek.

Find appen i AppStore

Find appen på Google Play

 

”Medicintjek” fra Lægemiddelstyrelsen

Søg på et produkt eller scan stregkoden på medicinæsken og få adgang til oplysninger om bl.a. produktets navn, virksomt indholdsstof, opbevaring, indikationer, anbefalet dosering, styrke, pris, indlægsseddel og evt. risici ved samtidig brug af flere præparater. Produkter kan gemmes i en bogmærkeliste, hvorfra man kan checke om der er kendte risici ved at tage dem sammen.

Find appen i AppStore

Find appen på Google Play

 

”Min Medicin” fra min.medicin.dk

Appen indeholder information om al medicin, der er markedsført i Danmark inklusiv information om tilskud – og udleveringsregler. Informationen hentes fra hjemmesiden min.medicin.dk og er på almindeligt dansk. Find appen i AppStore

Find appen i Google Play

 

 

Viden-app

”Patienthåndbogen” fra Danske Regioner

Søg i over 3.000 sygdomsartikler og over 2.000 illustrationer i form af tegninger, røntgenbilleder, fotos, animationer og videoer. Du kan gemme dine favoritartikler og dele indhold i Patienthåndbogen med andre via mail og Facebook.

Find appen i AppStore

Find appen på Google Play