Julen er fællesskabets tid, og netop socialt samvær hjælper, hvis du vil mindske risikoen for at udvikle hjertesygdom. Når du køber årets julekalender hjælper du os med at sætte fællesskabet på dagsordenen

Vær social med andre mennesker. Rådet er enkelt fra seniorkonsulent i Forebyggelsesafdelingen hos Hjerteforeningen, Anne Sofie Bæk-Sørensen. Hun peger på, hvad flere undersøgelser viser, nemlig at vi har godt af at være sammen, fx her i den kommende julemåned.

– Det er vigtigt at indgå i fællesskaber for at styrke ens mentale helbred og dermed mindske risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, siger Anne Sofie Bæk-Sørensen.

– Julen er en anledning til, at vi samles og til at se vores nærmeste. Vi skal huske at opsøge og værne om de relationer, der er så vigtige for os.

Hjerteforeningen kæmper dagligt for at sætte fællesskabet på dagsordenen, for at oplyse om vigtigheden af og ikke mindst for at åbne fællesskaber op for ensomme børn, unge, voksne og ældre, der har brug for nogen at være sammen med.

 

Køb årets julekalender i vores webshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tre gode råd

Her er, hvad du selv kan gøre for at værne om din mentale sundhed ved at være social med andre:

  • Spis mad sammen, eller dyrk en interesse, hobby eller sæt en ny aktivitet i gang sammen med andre.
  • Engager dig i den lokale idrætsforening, i skolebestyrelsen, i frivilligt arbejde eller noget fjerde, der har din interesse.
  • Læs mere om ABC for mental sundhed på abcmentalsundhed.dk, hvor det at gøre noget sammen tillægges stor betydning for din trivsel og sundhed.

Du kan læse mere om, hvordan Hjerteforeningen tilbyder støtte og fællesskaber her på hjemmesiden.

 

Her forhandles julekalenderen