Hjerteforeningen søger nu nye frivillige patientstøtter til Herlev og Bispebjerg Hospital samt Regionshospitalet Viborg.

Bemærk

Denne artikel er over 1 år gammel. Efter artiklen blev udgivet, kan der være sket en udvikling i emnet og fakta, som artiklen omhandler, der ikke er medtaget her.

Er du hjertepatient og har din egen sygdom på afstand?

 

Så kan du være med til at gøre en forskel for indlagte hjertepatienter og deres pårørende, som del af et team af engagerede frivillige.

 

Lige nu søger Hjerteforeningen nye frivillige i København og i Viborg til gruppen af såkaldte ”patientstøtter” på Herlev/Bispebjerg Hospital samt Regionshospitalet Viborg. Her er patientstøtterne til stede to timer én gang om ugen, hvor de har samtaler med hjertepatienter og pårørende om deres oplevelser og spørgsmål.

 

– Med vores erfaring kan vi tilbyde noget andet, end personalet kan tilbyde. Vi har trods alt ligget i de sammen senge, fortæller en patientstøtte, mens en anden siger:

 

– Jeg vil gerne være med til at give håb til nogen, ligesom der er nogen, der gav håb til mig. Det er lidt en win-win situation. Hvis jeg bare kan give lidt, så en anden kan komme videre, når de kommer hjem, så har jeg armene over hovedet i begejstring.

 

SPØRGSMÅL: Har du spørgsmål, kan du kontakte Birgitte Brage Stevens, som også er kontaktperson for de frivillige i København. Skriv på bbrage@hjerteforeningen.dk. Har du spørgsmål om patientstøtter til Regionshospitalet Viborg, så kontakt Anita Lykke Christiansen på alykke@hjerteforeningen.dk.