Efteråret nærmer sig og dermed også influenzasæsonen. Nu er det tid til at blive vaccineret mod influenza

Lever du med en hjerte-kar-sygdom er det særligt vigtigt, at du tager imod tilbuddet om gratis vaccination, selvom du er sund og rask. Du har nemlig en større risiko for at blive smittet og få et sværere forløb end raske. Vaccinen nedsætter din risiko for at blive ramt af influenza. Hvis du alligevel bliver smittet, bliver sygdommen mindre alvorlig. Du kan ikke få influenza af at blive vaccineret.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du bliver vaccineret, hvis du er:

  • 65 år eller derover
  • har en kronisk sygdom (herunder hjertesygdom)
  • er svært overvægtig med en BMI over 40
  • er gravid og mere end 12 uger henne

Lider du af hjertesvigt og er du over 65 år, har du mulighed for at blive vaccineret mod lungebetændelse – den såkaldte pneumokokvaccine. Vaccinen forebygger meningitis, blodforgiftning, lungebetændelse. Sundhedsstyrelsen giver også sygesikringstilskud til denne vaccination.

Læs mere om vacciner med tilskud

Du kan finde vaccinationssteder ved at kontakte din læge, gå på din kommunes hjemmeside eller se efter tilbud om vaccination i din lokalavis.

Tilbuddet om gratis influenza gælder til den 31. december.

Læs mere om influenzavaccine på Sundhedsstyrelsens hjemmeside