Politikerne på Christiansborg diskuterer i øjeblikket, hvordan fremtidens arveafgift skal være. Mens fløjene slås om, hvor snittet skal lægges, giver vi dig her en håndfuld af de bedste grunde til at testamentere

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail (klik her).

Finanslovsforhandlingerne er på vej igen, og i år kan de indeholde en ændring af arveafgiften. Det er den såkaldte bo- og gaveafgift, der er på spil. Regeringspartierne vil gerne sænke afgiften generelt, mens oppositionen lægger op til at gøre det billigere at arve mindre arvesummer og dyrere at arve store summer.

Hvordan forhandlingerne end lander, ændrer det ikke ved, at det for mange danskere er vigtigt at oprette et testamente, da deres arv ellers vil blive fordelt anderledes, end de ønsker. Vi giver dig her et kort indblik i, hvornår det er vigtigt at oprette testamente, og hvilke muligheder du har i den situation.

 

Top 5 gode grunde til at testamentere
Her kan du læse, hvorfor det er en god idé at testamentere:

  1. Hvis du selv vil have indflydelse på, hvordan arven efter dig skal fordeles.
  2. Hvis du ønsker, at bestemte personer eller organisationer skal arve dig.
  3. Hvis din ægtefælle dør, eller hvis du er ugift og gerne vil sikre din samlever.
  4. Hvis du og/eller din ægtefælle har børn fra tidligere forhold.
  5. Hvis du (og din ægtefælle) ikke har børn og derved ingen livsarvinger.

 

Hvem kan arve?
Hvis du har børn og/eller ægtefælle, kan du bestemme over 75 % af din arv, når du opretter et testamente. Har du derimod hverken børn eller ægtefælle, kan du bestemme over 100 %.

Hvis du har familie, så kommer de naturligvis i første række, men du kan også altid indsætte personer og organisationer i dit testamente, som har en særlig betydning for dig. Du kan selv bestemme, om dine arvinger skal arve en bestemt genstand, et fast beløb eller evt. en andel af det, du efterlader dig.

– Hjerteforeningen oplever hvert år, at danskere testamenterer til vores arbejde med at bekæmpe hjerte-kar-sygdomme og forbedre livskvaliteten for det stadigt stigende antal hjerte-kar-patienter, forklarer administrerende direktør i Hjerteforeningen, Anne Kaltoft.

– Det er primært forskningen, som danskerne ønsker at støtte – de håber at kunne bidrage til de næste store gennembrud inden for behandling af hjerte-kar-sygdomme, som rammer flere end 55.000 danskere hvert år. For os er det vigtigt, at det med et testamente er muligt at gøre en forskel for en god sag. Og vi vil da selvfølgelig være meget taknemlige for et bidrag til hjertesagen.

 

Bestil vores gratis testamentemappe
Her kan du blandt andet læse om, hvad bidrag fra arv går til, de generelle regler for arv og testamente, hvordan du opretter et testamente samt gode råd hertil. Du kan også finde en praktisk guide til, hvad du skal overveje, når du forbereder dit møde med advokaten om arv og testamente.

Bestil testamente-mappen her