Den 10. november 2017 redder Gurli og Henrik 15-årige Oliver

Vi passer på hinanden

Lad os passe på hinanden ved at følge myndighedernes anbefalinger under coronakrisen. Læs om de generelle anbefalinger på coronasmitte.dk og om anbefalinger for hjertesygdom og coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Tak!

 

På cykel på vej hjem fra sine bedsteforældre får Oliver hjertestop. Henrik ser fra sit vindue, at en dreng – Oliver – er væltet på cyklen, kalder på sin kone, og de løber sammen ud til Oliver. Henrik begynder med at give hjertemassage, mens Gurli ringer 1-1-2. Henrik og Gurli skiftes til at give hjertemassage, mens de har alarmcentralen i røret.

Ambulancen er fremme efter tre minutter. Gurli og Henrik fortsætter hjertemassage, mens ambulanceredderne forbereder at bruge hjertestarter. Oliver får 2 stød og hans hjerte er i gang igen efter ti minutter.

Oliver bliver efterfølgende fløjet til Aarhus Universitetshospital, og efter et døgn flyves han til Rigshospitalet.

Oliver har fået indopereret ICD og har det efter omstændighederne godt. Han har ingen mén.

Læs hele Oliver, Gurli og Henriks beretning under Region Nordjylland
Denne tekst som indledning: 10. november 2017 redder GK og HK (begge 50 år) den 15-årige ON, da han får hjertearytmi og efterfølgende hjertestop på vejen hjem til sine forældre. GK og HK ser fra deres hus, at ON er væltet på cyklen og løber straks ud til ON (nr. 30).

Læs her hvad andre medier har skrevet om Gurli og Henriks redning af Oliver:
Klokken var 16, da 15-årige Olivers hjerte gik i stå (Nordjyske)
Gurli og Henrik reddede Olivers livhttps://nordjyske.dk/nyheder/morsoe/gurli-og-henrik-reddede-olivers-liv/0f7a46fd-8e7b-47a2-88fd-eb0bd84410b2 (Nordjyske)