Både den 19. oktober 2016 og den 4. juni 2017 redder Cecilie sin kæreste, Christian, ved at ringe 1-1-2, forud for hjertestop, som han får i ambulancen

Vi passer på hinanden

Lad os passe på hinanden ved at følge myndighedernes anbefalinger under coronakrisen. Læs om de generelle anbefalinger på coronasmitte.dk og om anbefalinger for hjertesygdom og coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Tak!

Christian får en akut blodprop i hjertet den 19. oktober 2016 på hans kæreste, Cecilies fødselsdag. Cecilie ringer 1-1-2 og sidder hos ham med sygeplejersken i telefonen. I ambulancen får han hjertestop to gange. Bliver opereret på Rigshospitalet og får en stent.

Frem til den 26. maj 2017 ryger han igen af sted med komplikationer, bliver indlagt på Rigshospitalet, får 2 stent og derefter en grenblok. Han bliver udskrevet den 2. juni. 4. juni får han igen et hjertestop om natten kl. 04. Cecilie vågner og ser, at Christian hænger ud over sengekanten. Han er blå i ansigtet. Ringer 1-1-2, og da han har en indadgående vejrtrækning må hun ikke yde hjertemassage, men har vagtlægen i telefonen, til ambulancefolkene kommer. Da de ankommer, får han et hjertestop, og der gives 3 stød og førstehjælp. Han kommer på intensiv og bliver lagt i respirator et par dage. 4. juni får han en blodprop i lungen. 13. juli 2017 får Christian en ICD indopereret.

Christian har i dag hjertesvigt og kæmper med psyken.

Læs hele Christian og Cecilies beretning under Region Sjælland
Denne tekst som indledning: Den 19. oktober 2016 og 4. juni 2017 redder CSN på 22 år sin 28-årige kæreste, CF, ved at ringe 1-1-2, forud for hjertestop, som han får i ambulancen (nr. 18).

Læs her, hvad andre medier har skrevet om Christian og Cecilie: Ung hjerteredder: Cecilie hjalp kæresten tilbage til livet (VD-online)