Københavns Universitet har netop udnævnt 56-årige Christian Hassager til professor i kritisk sygdom. Vi ved utroligt lidt om de rigtigt syge patienter, siger Hassager, der også er medlem af Hjerteforeningens bestyrelse

Hjerteforeningens bestyrelsesmedlem Christian Hassager er nyudnævnt klinisk professor i kritisk sygdom ved Københavns Universitet med tilhørende overlægestilling i Hjertemedicinsk Klinik på Rigshospitalet. Det skriver Rigshospitalet i en pressemeddelelse.
Christian Hassager er oprindeligt uddannet hjertelæge. Siden 2004 har han fungeret som leder af Rigshospitalets hjertemedicinske intensiv afsnit og det såkaldte ‘ekkolab’, som er et laboratorium for ultralydsundersøgelse af patienter, hvo man har mistanke om hjertesygdom.
Dagens Medicin beskriver, at den nyudnævnte professor sammen med sine læge- og sygeplejerskekollegaer har skabt en ny forskningskultur til stor gavn for den patientgruppe, der kaldes ‘hjertestop-overlevere’. 
Oftest er denne gruppe af patienter faldet om midt på gaden af et hjertestop, og senere genoplivet af forbipasserende eller i ambulancen. Og når de køres ellers flyves til hospitalet er de ofte være i koma og i meget dårlig tilstand – og det giver risiko for hjerneskade. 
– Vi ved utroligt lidt om de rigtigt syge patienter. Og derfor er forskning, lige fra man har patienten i hænderne for første gang, altafgørende. Det er naturligt, at forskningen bliver nedprioriteret i forhold til pleje og medicinsk behandling, men hos os har vi et særligt vagthold, der sørger for at indhente alle tilladelser, således at vi kan sikre forskningen med det samme samtidig med, at vi kan sikre den optimale pleje, siger Christian Hassager ifølge Dagens Medicin.