Med kun en måned til sæsonstarten af Hjerterytternes tredje sæson på landevejene, tæller Hjerteforeningens cykelhold nu flere end 270 engagerede motionscyklister – med hjertet på rette sted

Bemærk

Denne artikel er over 1 år gammel. Efter artiklen blev udgivet, kan der være sket en udvikling i emnet og fakta, som artiklen omhandler, der ikke er medtaget her.

Cykelholdet, der bygger på begreber som fantastiske cykeloplevelser, fællesskab og sportslige udfordringer, så dagens lys i København i starten af 2016. Det var oprindeligt 10 ildsjæle, der gik sammen om at starte et helt nyt hold op – til fordel for hele Danmarks hjertesag. To år senere har cykelholdet for alvor vist sin levedygtighed og initiativet er nu vokset til intet mindre end otte hold fordelt over hele landet.

Hjerterytterne er for alle – og derfor har holdet de seneste måneder hvervet ryttere blandt alle landets cykelentusiaster over 18 år. Prisniveauet er derfor også holdt nede på et niveau, hvor så mange som muligt har mulighed for at være med. Medlemskabet ligger på bare 2-3.000 kr. og den mindste pakke indeholder struktureret træning to-tre gange om ugen, et varmt fællesskab og en tøjpakke bestående af en jersey, en bib og en vest i Hjerterytternes kampfarver.

Derfor er det også glædeligt, at Hjerterytterne er et hold for både kvinder og mænd, nybegyndere og erfarne motionscyklister. Deltagerne spænder aldersmæssigt bredt, fra 18 år og op til ryttere over 70 år – det samme gør sig gældende både uddannelses- og erhvervsmæssigt. Det er nemlig vigtigt for konceptet, at der ikke gøres forskel – så længe, at alle yder en indsats for holdet og for promoveringen af Hjerteforeningen og Børnehjertefonden.

Visionen er at skabe et landsdækkende koncept inden for cykelsporten, der giver motionscyklisten lyst til at kombinere motion og fællesskab med ønsket om at gøre en forskel for andre – at samle ind til hjertesagen. Ambitionen er, at cykelholdet er et landsdækkende cykelhold inden 2020.

Læs mere om Hjerterytterne her