Risikoen for at dø før tid er 50 til 60 procent større for diabetikere end for befolkningen generelt. Ofte er dødsårsagen tidlig hjerte-kar-sygdom

Vi passer på hinanden

Lad os passe på hinanden ved at følge myndighedernes anbefalinger under coronakrisen. Læs om de generelle anbefalinger på coronasmitte.dk og om anbefalinger for hjertesygdom og coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Tak!

Artiklen er oprindeligt udgivet 8. august 2017 på Fagnet

 

I Danmark er der 320.000 diabetikere. Dertil kommer de mange, hvor sygdommen endnu ikke er opdaget, eller som har forstadier til type 2 diabetes. Alle er i højrisikogruppen for at få en hjerte-kar-sygdom.

Det gode budskab er, at intensiv, multifaktoriel behandling af diabetikere giver gode resultater, både når det gælder forebyggelse og behandling af hjerte-kar-sygdom. Det fortæller professor og forskningsleder på Steno Diabetes Center Peter Rossing i denne video.

 

Læs mere:

Years of life gained by multifactorial intervention in patients with type 2 diabetes mellitus and microalbuminuria: 21 years follow-up on the Steno-2 randomised trial