Risikoen for at dø før tid er 50 til 60 procent større for diabetikere end for befolkningen generelt. Ofte er dødsårsagen tidlig hjerte-kar-sygdom

Artiklen er oprindeligt udgivet 8. august 2017 på Fagnet

 

I Danmark er der 320.000 diabetikere. Dertil kommer de mange, hvor sygdommen endnu ikke er opdaget, eller som har forstadier til type 2 diabetes. Alle er i højrisikogruppen for at få en hjerte-kar-sygdom.

Det gode budskab er, at intensiv, multifaktoriel behandling af diabetikere giver gode resultater, både når det gælder forebyggelse og behandling af hjerte-kar-sygdom. Det fortæller professor og forskningsleder på Steno Diabetes Center Peter Rossing i denne video.

 

Læs mere:

Years of life gained by multifactorial intervention in patients with type 2 diabetes mellitus and microalbuminuria: 21 years follow-up on the Steno-2 randomised trial