Børnehjertefonden bliver officiel samarbejdspartner i SIF, der vil hjælpe med at sætte fokus på den alvorlige medfødte sygdom.

Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Hvert år fødes der omkring 475 børn med en hjertesygdom. Det er dermed den mest almindelige alvorlige medfødte sygdom. Samtidig er det også en af de mest usynlige, og problemet er derfor ukendt for mange.

Derfor har Silkeborg IF og Børnehjertefonden indledt et formelt samarbejde. Børnehjertefonden støtter forskning i børns hjerter og hjælper de familier, der er hårdt ramt. En medfødt hjertesygdom skal de, der ikke dør, leve med resten af livet med de bekymringer, operationer, undersøgelser, indlæggelser og begrænsninger, der følger med. Omkring 15.000 voksne lever i dag i Danmark med en medfødt hjertefejl.

– Det er en utrolig vigtig sag at støtte. Derfor går vi med glæde ind i samarbejdet og vil gøre, hvad vi kan, for at sætte fokus på børns medfødte hjertesygdomme, siger SIF’s adm. direktør, Kent Madsen.

Første synlige resultat af samarbejdet kan opleves i forbindelse med SIF’s hjemmekamp mod Brøndby.  Her afvikler SIF i samarbejde med Superligaens sponsor, forsikringsselskabet Alka, den årlige CSR-aktivitet, hvor der doneres et beløb fra dels Alka, dels SIF til et velgørende formål. Pengene fra SIF-Brøndby kampen går til Børnehjertefonden, det er 17.850 kr. fra Alka og 2 kr. pr. tilskuer fra SIF.

Samtidig vil Børnehjertefonden sælge sin julekalender ved JYSK parks indgange og ved salgsboderne under kampen. I Eniig Loungen vil erhvervskonsulent Tim Boye Jensen fra Børnehjertefonden informere om fondens arbejde, og hjertepatient Kevin Meinhardt, der er født med et halvt hjerte, vil kort fortælle sin historie, bl.a. om hvordan han trodsede sin sygdom og cyklede 1.400 kilometer fra Danmark til Paris.

 

SIF inviterer også børnehjerte-familier fra lokalområdet gratis til kampen.

-Vi er utrolig glade og taknemmelige for at SIF har valgt at støtte Børnehjertefonden. Donationen går til forskning i medfødte hjertesygdomme og til aktiviteter for hjertebørn og deres familier, hvor de for en stund kan glemme deres hjertesygdom og de bekymringer, der følger med. Som formel samarbejdspartner bidrager SIF til bedre behandlingsmuligheder for hjertebørnene og bedre livskvalitet for hele familien, siger adm. direktør for Hjerteforeningen og Børnehjertefonden Kim Høgh.

På lidt længere sigt vil SIF hjælpe med at sætte fokus på Børnehjertefondens arbejde med besøg af SIF-spillere hos hjertebørn, specialarrangementer for børn med hjertesygdomme og flere andre ting.