18-årige Sophie Fournais Jacobsen fra Kolding støtter Børnehjertefonden på sin vej til at blive kåret som Miss Danmark

Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

23. september får et af landets kønneste hoveder sat en krone på, når vinderen af Miss Danmark-konkurrencen kåres i Azurays selskabslokaler i Skovlunde.

Men allerede nu er skønhedskonkurrencen godt i gang, for Miss Danmark, som går videre til Miss World-kåringen, der finder sted den 18. november i Kina, skal ikke kun konkurrere på bølgende hår og blændende smil. En stor del af det at blive taget i betragtning som Miss World-finalist er nemlig, at man også er smuk indeni, som det hedder.

Derfor udgøres en del af konkurrencen af deltagernes engagement i velgørende arbejde, og her har 18-årige Sophie Fournais Jacobsen, som er en af de 30 finalister, valgt at lægge kræfterne hos Børnehjertefonden.

– Jeg har valgt at støtte Børnehjertefonden, fordi jeg selv er født med en hjertefejl. Derfor er det en organisation, der står mit hjerte nær, siger Sophie Fournais Jacobsen, der som ganske spæd fik lukket et hul i hjertet via et indgreb i lysken.

Frivillig ved aktiviteter

Siden har hun været raskmeldt og aldrig haft problemer. Men børnehjertesagen betyder stadig meget for hende.

– En medfødt hjertesygdom kan betyde et liv med bekymringer, operationer og begrænsninger, siger Sophie Fournais Jacobsen, som med sin sit engagement dels vil indsamle penge til Børnehjertefonden, dels deltage som frivillig i nogle af Børnehjertefondens aktiviteter fremover.

Til daglig arbejder hun som tjener, men hvis hun klarer sig godt i finalen på lørdag, vil fokus de kommende måneder være på flere skønhedskonkurrencer og fortsat velgørenhedsarbejde.

– Sidste år blev der sendt 10 danske piger af sted til andre internationale konkurrencer. Mit mål er en top 5 placering, så jeg krydser fingre for, at jeg når det. Jeg glæder mig så meget til finalen og til bare at fyre den maks af!