Sommeren er i fuld gang, og muligheden for at cykle eller gå til arbejde, møder eller sociale aktiviteter ligger lige for. Og du kan med rette snøre skoene, for du gør dit hjerte en tjeneste sådan

Vi passer på hinanden

Lad os passe på hinanden ved at følge myndighedernes anbefalinger under coronakrisen. Læs om de generelle anbefalinger på coronasmitte.dk og om anbefalinger for hjertesygdom og coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Tak!

Rigtig mange danskere har svært ved at få motion nok i hverdagen. Det kan opleves svært at få enderne til at nå sammen med arbejde, indkøb, børn og fritidsaktiviteter, og mange snupper derfor bilen for at spare tid. En undersøgelse viser, at halvdelen af alle bilture er under 10 km. Der er dog stor sundhedsgevinst ved at bytte bilen ud og gå eller tage cyklen på de korte ture.

Det siger Hjerteforeningens fysioterapeut Ditte Harck.

– Inaktivitet er forbundet med stor risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, og det er derfor nærliggende at se på, hvad man kan hente af gevinst ved at bytte bilen ud og cykle eller gå i stedet, siger Ditte Harck.

Ved at gå eller cykle i stedet for at tage bilen, er det lettere at nå op på Sundhedsstyrelsens anbefaling om at være fysisk aktiv 30 minutter om dagen ved moderat intensitet.

– Når man anbefaler at motionere hver dag og ikke samle motionen i klumper, så skyldes det den direkte og umiddelbare effekt, motion har på kroppen, fx på fedtstoffer og sukker i blodet.

 

LÆS MERE: Om intensitet her på Hjerteforeningens hjemmeside

 

Alt andet lige er cyklen ifølge Ditte Harck en rigtig god mulighed for at være fysisk aktiv i dagligdagen, og der er stor sundhedsmæssige gevinst ved at benytte rugbrødsmotoren, når man skal transportere sig til arbejde, enten hele vejen, eller blot som en del af turen.

 

 

LÆS OGSÅ: Kom godt i gang – Ta’ cyklen