Lenny Pihl Christensen lagde sidste år alle kræfter i og reddede en fremmed mand med hjertestop. Sine oplevelser har han bl.a. delt i reality-serien Paradise Hotel. Derfor har Hjerteforeningen indstillet ham til Liv&Død Prisen 2017

Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Da Lenny Pihl Christensen var 13 år, fandt han sin far død. Han har også set sin farmor dø. Så han har med egne ord set masser af døde mennesker. Derfor havde synet af en 53-årig fremmed mand med hjertestop ikke nogen afskrækkende effekt på Lenny Pihl Christensen, da han fandt ham i en vejkant i Nivå i august sidste år. Han tøvede ikke et sekund, lagde alle kræfter i og ydede genoplivning, som reddede den 53-åriges liv. I dag er de venner.

Hjerteforeningen indstiller Lenny Pihl Christensen til Liv&Død Prisen 2017, fordi han i en alder af 31 år allerede har oplevet død på allernærmeste hold i sin familie – og fordi han har reddet liv, så en anden familie undgik at miste.

Åbenhed om døden

Lenny Pihl Christensen taler åbent om sine erfaringer og har bl.a. delt sin historie i et forum, som normalt er forbeholdt letbenet underholdning: Som deltager i årets Paradise Hotel på TV3 er Lenny Pihl Christensen blevet kendt og elsket for rollen som den kærlige og sjove mand med de store tatoveringer og et hjerte af guld. Og undervejs i optagelserne har deltagerne flere gange talt om det at gribe ind, når et andet menneske er ved at dø samt har reflekteret over, om de selv kunne gribe ind i en sådan situation.

– Én ting er at træde til og redde et andet menneskes liv. Noget andet er at være så åben og troværdig om de til tider voldsomme følelser, der opstår, når døden banker på. På den måde er Lenny Pihl Christensen et særligt forbillede for mange unge mennesker, siger Kim Høgh, Hjerteforeningens administrerede direktør.

Lenny Pihl Christensen er taknemmelig for indstillingen til Liv&Død Prisen 2017.

– Det er meget stort at blive nomineret til prisen. Der er gået næsten et år, siden jeg reddede Knud Eriks liv, og jeg er rigtig glad for, at det bliver husket. Det var en hård dag.

I foråret var Lenny Pihl Christensen indstillet som Årets hjerteredder – en pris, som Hjerteforeningen, sammen med Østifterne uddeler til en, der har handlet hurtigt og korrekt og ydet genoplivning, da situationen opstod.

Om Liv & Død Prisen

Landsforeningen Liv&Død har med Liv&Død Prisen siden 2011 hædret personer, som på en iøjnefaldende måde har været med til at nedbryde tabuet om døden. Formålet med Liv&Død Prisen er at hylde personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for at nedbryde tabuet omkring døden ved at sætte fokus på døden og skabe debat og eftertanke om emnet i det offentlige rum.