Ca. 4,5 mio. kroner blev der i alt fyldt i indsamlingshjerterne, da de frivillige var på gaderne og banke for hjertet i dag. En succes og fremgang for Hjerteforeningens årlige landsindsamling

Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

– Det er en overvældende følelse af taknemmelighed, vi står med her i Hjerteforeningen ovenpå dagens indsamling, siger administrerende direktør, Kim Høgh.

Fra morgenstunden var der tilmeldt ca. 4700 indsamlere til Hjerteforeningens landsindsamling. Det er knap 2000 flere indsamlere end sidste år. På baggrund af de indkomne tal på nuværende tidspunkt estimerer Hjerteforeningen indsamlingsresultatet til at være ca. 4,5 mio. kroner.

– På vegne af hele Hjerteforeningen, vil jeg gerne sige stort tak til alle dem, der brugte deres søndag på at banke for hjertet rundt omkring i Danmark, siger Kim Høgh. Vi er naturligvis også utrolig taknemmelige for alle de borgere derude, som valgte at støtte os med store og små beløb. Alt tæller!

 

En stor tak til de frivillige

Det er især de frivillige ude i lokalforeningernes, der har gjort det muligt for Hjerteforeningen at nå sine mål for landsindsamlingen i år.

– De frivillige ude i lokalforeningerne har trukket et kæmpe læs i form af hele koordineringen af indsamlingen og i forhold til rekrutteringen af de mange indsamlere, som i år meldte sig. Vi skylder dem en stor tak, siger Kim Høgh.

 

Engagement i alle landets afkroge

Selvom det ofte er i byerne, at der for alvor bliver banket på døre under de store indsamlinger, har de frivillige i Hjerteforeningen formået at aktivere alle afkroge af landet. Det kan administrerende direktør i Hjerteforeningen Kim Høgh personligt skrive under på, idet han selv var på gaden med indsamlingshjertet – både ved sidste års landsindsamling og her i dag.

– Sidste år valgte jeg nogle ruter nær min bopæl, men i år var det lidt anderledes, fortæller Kim Høgh.

– Jeg havde længe haft planer om at besøge vores lokalforening på Læsø, så da jeg fik invitationen om at komme til Læsø på dagen for landsindsamlingen, greb jeg den! Og det fortryder jeg ikke. Jeg blev mødt af nogle utroligt glade og gæstfri mennesker. Og som i alle vores lokalforeninger rundt omkring i landet, er det nogle rigtige ildsjæle, vi har på Læsø.

 

Forskning og rådgivning

Hvert år rammes ca. 50.000 danskere af en hjerte-kar-sygdom. Omkring 466.000 personer lever i dag med sygdommen i Danmark. På grund af landsindsamlingen kan Hjerteforeningen forske endnu mere i hjerte-kar-sygdomme. Forskning er dog langt fra det eneste fokusområde for Hjerteforeningen. Konsekvenserne af en hjerte-kar-sygdom kan være voldsomme for både patienterne og deres familier. Ud over de fysiske symptomer lider mange efterfølgende af angst og depression. Derfor arbejder Hjerteforeningen hver dag på at skabe bedre vilkår for både hjertepatienter og de pårørende. Og det nytter.

Der er hårdt brug for Hjerteforeningens arbejde.