Hjerteforeningens og Børnehjertefondens ambassadør Lotte Friis stopper karrieren som elitesvømmer. Ikke nogen let beslutning, lyder det fra Lotte Friis, der fortsætter med at repræsentere og arbejde for hjertesagen

Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

– Det har ikke været en nem beslutning at træffe – at stoppe med den sport, der gennem mange år har givet mig så mange fantastiske udfordringer, så mange oplevelser, så mange gode venner og så megen glæde, fortæller Lotte Friis i en pressemeddelelse.

Hun fortæller desuden, at hun er stolt af sin karriere og resultater, som især blev hentet i favoritdisciplinerne 800 meter fri og 1500 meter fri (crawl, red.).

– Jeg håber, at jeg har sat nogle aftryk i dansk elitesvømning, og at jeg har været en rollemodel for yngre svømmere og dermed været med til at motivere en ny generation af svømmere til at tro på sig selv og til at turde drømme store drømme.

I løbet af karrieren har Lotte Friis vundet medaljer ved både EM, VM og OL.

Hjerteforeningen og Børnehjertefonden er dybt taknemmelige for Lotte Friis’ arbejde som ambassadør, hvilket hun fortsætter med.