Kan man bestige Mount Everest på cykel? I en gods sags tjeneste og under titlen ”Everesting” vil 19-årige Kasper Pedersen i hvert fald gøre forsøget. Onsdag d. 1. marts sætter han sig derfor op på sin cykelsimulator og vil i løbet af cirka 10 timer tilbagelægge hvad der svarer til 8848 højdemeter

Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Hjertesagen ligger Kasper Henrik Pedersen nært. I den tætte familie har han både oplevet alvorlige sygdomme og dødsfald grundet hjerte-problemer.

 

– Hjerteproblemer er desværre noget jeg har levet med i hele mit liv. Min far er arveligt belastet af forhøjet blodtryk. Min moster og morfar har været igennem større hjerte-operationer. Min onkel døde i en alt for tidlig alder pga. hjertefejl og min farfar døde af hjertestop efter flere blodpropper i hjertet gennem et langt sygdomsforløb, siger Kasper.

 

Kasper selv er heldigvis sund og rask, men har besluttet at indlede sin egen kamp for hjertesagen og har påbegyndt forberedelserne på et indsamlingsprojekt til fordel for Hjerteforeningen. Kasper vil, som kun den anden dansker i historien, cykle 8848 højdemeter til toppen af Mount Everest på en BKOOL cykel-simulator.

 

Indsamlingen foregår via indsamlingsportalen GIV LIV og Kasper har allerede været i fuld gang for at forberede indsamlingen:

 

– For at samle penge ind til Hjerteforeningen har jeg i samarbejde med mine sponsorer lavet en stor præmiepulje, der allerede på nuværende tidspunkt har en samlet værdi på over 6000 kr. Vi trækker vindere i løbet af eventdagen onsdag d. 1. marts blandt alle, der har doneret mere end 50 kr., siger Kasper Pedersen.

 

Den veltrænede unge mand er ikke i tvivl om, at han gennemfører den hårde udfordring. Som han selv fortæller, har han aldrig været noget ”naturtalent” inden for sport, men har altid været nødt til at knokle for at nå sine mål – det har resulteret i en jernhård psyke. Desuden drives han af at stille sig selv udfordringer:

 

– Jeg er på ingen måde i tvivl om at jeg gennemfører Everesting-projektet. Siden 5-6 års alderen har jeg udfordret mig selv på alle mulige måder. Det kunne være fx at svømme 100 gange rundt i vores feriehus’ pool eller løbe op og ned af alle mulige stigninger x-antal gange. Allerede som 16-årig gennemførte jeg mit første Maraton og på min 18-års fødselsdag i 2015 blev jeg den yngste deltager til at gennemføre en 70.3-Ironman.

 

Interesserede kan køre med ved Everesting

I forbindelse med Everesting-arrangementet bliver der også mulighed for at køre med på dele af ”etapen”. Kaspers sponsor BKOOL, der producerer cykelsimulatorer, stiller nemlig en ekstra såkaldt hometrainer til rådighed.

 

– Jeg synes det kunne være fedt, at folk havde lyst til at køre med på dele af opkørslen. Det kræver kun, at man medbringer sin cykel og donerer 100 kr. til hjerteforeningen via min indsamling. Vi sørger for skærm og computer.

 

FAKTA: Om Everesting

Indsamlingsarrangementet ”Everesting” foregår onsdag d.1 marts hos Hjerteforeningen, Vognmagergade 7 i København. Som kun den anden dansker vil Kasper Henrik Pedersen lave en indendørs “Everesting”, dvs. køre det, der svarer til højden af Mount Everest på en BKOOL hometrainer. Da Mount Everest af gode grunde ikke er belagt med asfalt fra bund til top benyttes en simulation af stigningen på Alpe d´Heuz i stedet. Denne distances tilbagelægges så til gengæld også 8.3 gange, hvilket giver den tilsvarende højdeforøgelse på 8848m = højden af Mount Everest.

 

FAKTA: Om Kasper Henrik Pedersen

Kasper Henrik Pedersen er 19 år og bor til daglig i Hørsholm, hvor han går i 3.G på

Nordsjællands Grundskole- og Gymnasium. I fritiden dyrker han bl.a. triatlon og er en del af Hjerterytterne, Hjerteforeningens nye cykelhold.

 

Man kan følge ham på hans Facebook-side: Kasper Henrik Pedersen – Triatlet

Man kan støtte hans projekt og indsamling til hjertesagen her.