Hjerteforeningen og Kalundborg Kommune slår dørene op for et nyt rådgivningstilbud til hjerte-kar-patienter og pårørende i Kalundborg: Borgere fra andre kommuner er også velkomne til at benytte sig af tilbuddet.

Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Slår livet knuder, efter hjerte-kar-sygdom har ramt, og kværner spørgsmålene rundt i hovedet? 
Så er du ikke ene om det. For livet kan slå en kolbøtte for både patienter og pårørende, når en person i familien bliver hjerte-kar-syg. I kølvandet på sygdommen følger ofte mange spørgsmål om fx medicin og behandling, hvordan livet vil forme sig fremover og mange andre ting.

Nu kommer der et nyt tilbud, der supplerer de kommunale tilbud, Hjerteforeningen tilbyder nemlig i samarbejde med Kalundborg kommune personlig rådgivning for hjertepatienter og pårørende med en rådgiver fra Hjerteforeningen fx en sygeplejerske, fysioterapeut, eller diætist,

Rådgivningsleder i København, Hanne Balle, siger:

– Jeg ser frem til et godt samarbejde med Kalundborg kommune og håber på, at tilbuddet om rådgivningen kan være startskuddet på yderligere samarbejde omkring andre aktiviteter og tilbud.

Endvidere håber Hanne Balle, at også brugere fra de omkringliggende kommuner vil gøre brug af tilbuddene.

FAKTA: Hvor og hvornår?
Startskuddet til rådgivningen går den 12.september, hvor første rådgivning finder sted i lokaler i Sundhed- og Akuthuset i Kalundborg, Nørre Allé 31. 

FAKTA: Dét kan du høre om
Den 12. september er der mulighed for at få individuel rådgivning med en hjertesygeplejerske i tidsrummet mellem 10 og 12. 
Mellem kl. 13-14.30 er der temamøde med oplæg. Emnet er atrieflimren/forkammerflimmer med fokus på symptomer og behandlingsmuligheder, samt hvordan det er at leve med sygdommen. 
Her holder en sygeplejerske et oplæg.

Den 10.oktober er emne atrieflimren, her med fokus på motion. En fysioterapeut står for oplægget. 

Den 14. november og 12. december er der også temamøder. Emnet for begge disse mødegange er hjertesvigt. 

Meld dig til
Tilmelding er nødvendig til både samtaler og temamøder. For samtaler og temamøde den 12. september er fristen for tilmelding senest den 9. september på tlf.: 70 25 00 00 eller på mail: rckoebenhavn@hjerteforeningen.dk

FAKTA: Spørg løs
Spørgsmål om rådgivningen og oplæg stilles til Hjerteforeningens rådgivning i København på tlf.: 70 25 00 00.