Tælleapparatet tikker fortsat opad, efter årets Hjertetouren blev afholdt den 20.-21. august med stor succes. Hjerteforeningen er taknemmelige for den store indsats fra alle frivillige kræfter.

Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Det indsamlede beløb fra årets Hjertetouren rammer med al sandsynlighed over de 67.000 kroner og nok endda en del mere. Se mere på hjertetouren.dk.

Sådan er meldingen fra en ”pavestolt” arrangør i Thomas Christensen-Degn og hans kone Charlotte, der har brugt al fritid op til afholdelsen af 24-timersløbet i weekenden på den nedlagte flyvestation i Værløse. Her cyklede et hold bestående af 8 ryttere – heraf 3 hjertepatienter rundt og tilbagelagde mellem 203 og 527 kilometer på den afsatte tid.

– Både var angår selve arrangementet, opbakningen og kendskabsgraden til Hjertetouren har vi oplevet et boost i år, men også menneskeligt er jeg meget stolt af de deltagende ryttere, hvor flere har tilkendegivet, at de havde rykket sig mere ved at deltage i Hjertetouren end på noget andet tidspunkt, siger Thomas Christensen-Degn.

Hele hans familie og specielt konen Charlotte har knoklet for at få skaffet alt fra rundstykker over telte til diesel til generatorer inden løbet.

– Det har været det hele værd. At mærke støtten fra alle de deltagende og deres familier har givet en solid holdfølelse, som vi alle kan glæde os over. Og så er vi jo først og fremmest bare glade for at kunne støtte hjertesagen og Hjerteforeningens arbejde.

Hjerteforeningen takker for støtten.

– Jeg bliver altid både rørt og imponeret over, hvor stor en arbejdsbyrde en ildsjæl som Thomas, men også hans familie, lægger i at støtte hjertesagen. En stor tak her fra. Den frivillige indsats er guld værd for hjertesagen, siger Betina Egede Jensen.

Hjertetouren, Værløse. Hjerteforeningen, d.21/08-16

Deltageren Michael er glad for både hjertefejl og hjerneskade

Weekendens Hjertetour havde 42-årige Michael Weiergang som deltager. Han er selv født med en hjertefejl og blev hjerneskadet under en hjerteoperation, der gik galt. Men det er han glad for, for hans liv er blevet bedre siden.

I weekenden deltog et hold cykelryttere i Hjertetouren på flyvestation Værløse – et privat velgørenhedsarrangement arrangeret af Thomas og Charlotte Degn, hvor deltagerne i 24 timer cykler penge ind til Hjerteforeningens arbejde.

Blandt deltagerne var 42-årige Michael Weiergang, der selv er født med utæt aortaklap og har seks hjerteoperationer bag sig. Den seneste operation var i 2011, og den gik galt – så galt, at Michael blev mildt hjerneskadet.

Koncentrationsbesvær og raserianfald blev en del af hverdagen, men et behandlingsforløb hjalp ham videre, og i dag har Michael lagt sit liv om til det bedre – faktisk til det bedste nogensinde.

– Det lyder mærkeligt, når jeg siger, at jeg er glad for, at jeg har en hjertefejl og har fået en hjerneskade. Men det er det, der har været årsag til, at jeg i dag lever, som jeg gør og har fået en sund livsstil. I dag har jeg gode kostvaner, jeg dyrker motion og har et aktivt fritidsliv. Jeg nyder livet og har det godt, fortæller Michael Weiergang, der deltog i Hjertetouren for første gang og til weekendens cykelløb fik mere end 200 km i benene.

– Det var så vild en oplevelse. Inden løbet var det længste, jeg nogensinde havde cyklet på en gang, 60 km, så det var en kæmpe sejr for mig, at jeg kunne cykle 140 km længere, fortæller Michael Weiergang, der dagen derpå er øm ”visse steder i kroppen, når man har siddet på en saddel i så mange timer”, som han siger med et grin. Men hjertet har ikke voldt ham problemer under den store fysiske indsats, og nu ser han frem til det næste løb og den næste udfordring.

SE VIDEO: På Hjerteforeningens Facebook-side kan du se TV2 Østs video fra Hjertetouren

Hjertetouren, Værløse. Hjerteforeningen, d.21/08-16

Arrangør Thomas Christensen-Degn

 

 

Hjertetouren, Værløse. Hjerteforeningen, d.21/08-16

 

Hjertetouren, Værløse. Hjerteforeningen, d.21/08-16

 

Hjertetouren, Værløse. Hjerteforeningen, d.21/08-16