Gratis morgenmad til 100 lærlinge var en vigtig del af et projekt om sund livsstil, som Hjerteforeningen sidste år afviklede på Uddannelsescenter Holstebro. Med succes. Initiativet blev i dag hædret med Mejeriforeningens Mælkepris

Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Hjerteforeningen vil gerne slå et slag for sundere livsstil blandt unge på de danske erhvervsskoler. Derfor afviklede man i skoleåret 2014/15 forsøget “Sunde erhvervsskoler” i samarbejde med Aalborg Universitet.

100 chauffør- og automekanikerelever på Uddannelsescenter Holstebro begyndte som en del af programmet at spise sund morgenmad, som blev serveret gratis på skolen. Og både forskere, elever og lærere var begejstrede for effekten.

Markant forbedring af indlæring 
”Efter nogle få uger oplevede både lærere og elever en markant forbedring i elevernes indlæring og aktivitetsniveau,” forklarer Henning Thorsen, uddannelsesleder på Transport og Logistik, Uddannelsescenter Holstebro.

Morgenmaden var et af indsatsområderne, og her oplevede skolen hurtigt en effekt af den sunde start på dagen.

”Hvor en stor del af de unge tidligere kunne nøjes med en energidrik, som var brændt af efter en halv time, betød en grovbolle, ost og yoghurt et langt bedre og mere stabilt energiniveau frem til frokost,” siger Henning Thorsen.

Morgenmad spiller vigtig rolle 
Sund livsstil, gode madvaner og navnlig gode morgenmadsvaner er et område, som Mejeriforeningen også har fokus på. Derfor vil man gerne anerkende Hjerteforeningens projekt med den årlige Mælkepris på 25.000 kr.

”Et sundt morgenmåltid har en positiv effekt på mange forhold i vores hverdag, herunder koncentration og indlæringsevne. Derfor vil vi gerne give Hjerteforeningens initiativ et skulderklap”, siger Jørgen Hald Christensen, direktør i Mejeriforeningen.

Prisen blev overrakt i dag i forbindelse med Mejeriforeningens generalforsamling i Skejby ved Aarhus.

Vil udbrede projektet til hele landet 
I Hjerteforeningen er direktør Kim Høgh glad for anerkendelsen og håndsrækningen, som kommer, netop som man er i gang med at forberede en national opfølgning på forløbet i Holstebro.

”Vi vil gerne brede konceptet ud til alle landets erhvervsskoler. Et projekt af dette omfang er dog ganske ressourcekrævende og vil være afhængig af støtte fra en række forskellige fonde og sundhedsprogrammer. Med tilskuddet fra Mejeriforeningen vil vi kunne kvalificere vores forarbejde og ansøgningerne, så vi vil stå stærkere i denne proces,” siger Kim Høgh.

Direktør i Mejeriforeningen, Jørgen Hald Christensen, overrækker Mælkeprisen til Hjerteforeningens formand, Anne Kaltoft. 
Foto: Lars Aarø/Landbrug & Fødevarer

 

2016.0519.Medlemsmøde/Generalforsamling i Mejeriforeningen, Koldkærgård Kursuscentee© FotoLars Aarø.

 

2016.0519.Medlemsmøde/Generalforsamling i Mejeriforeningen, Koldkærgård Kursuscentee© FotoLars Aarø.

 

2016.0519.Medlemsmøde/Generalforsamling i Mejeriforeningen, Koldkærgård Kursuscentee© FotoLars Aarø.

 

Mælkeprisen – også kaldet Mejeribrugets Initiativpris – er indstiftet af Mejeriforeningen i 2008. Den tildeles en virksomhed, organisation eller enkeltperson, som i det forløbne år har taget et væsentligt, usædvanligt eller modigt initiativ, som direkte eller indirekte har betydning for mejeribranchen.