3.000 indsamlere samlede søndag den 24. april ca. 3,3 mio. kr. ind til hjertesagen, da foreningen afholdt sin første indsamling nogensinde. Her kan du læse, hvad pengene blandt andet går til

Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Der er nok at tage fat på.

Så kort kan det siges, når spørgsmålet falder på, hvilke opgaver Hjerteforeningen står over for i sin kamp for bedre forhold for patienter, forebyggelse og innovativ forskning i behandlingen af hjerte-kar-sygdomme. 

Hjerteforeningen indsamlede midler på i alt ca. 3,3 mio. kr. fra landsindsamlingen den 24. april glæder derfor selvsagt administrerende direktør Kim Høgh fra Hjerteforeningen.

– Vi er meget taknemmelige for den store indsats, som indsamlere og frivillige i Hjerteforeningen har ydet. Og lige så taknemmelig for de penge, der er lagt i indsamlingshjerterne. Det var en overvældende støtte fra befolkningen og en fantastisk landsindsamling-debut for os, siger Kim Høgh.

Forskning i hjerte-kar-sygdomme og behandlingsmetoder
Forskningschef Gunnar Gislason fra Hjerteforeningen glæder sig over, at de indsamlede midler vil gå til blandt andet forskning i hjerte-kar-sygdomme.

– Vi ved, at 1 ud af 4 i dag dør af hjerte-kar-sygdomme. Og for at bekæmpe den kedelige kendsgerning er vi hos Hjerteforeningen i disse år ved at opbygge en professionel og moderne Forskningsafdeling, der på sigt får internationalt niveau. Forskere kommer her til fra hele verden, og vi har nogle af de største talenter hos os til at forske i blandt andet registrering af hjerte-kar-sygdomme og behandlingsmetoder. Denne del af hjerteforskningen har vi specialiseret os i, og den gør en stor forskel i at imødekomme og målrette indsatserne mod hjerte-kar-sygdomme, siger Gunnar Gislason.

Et klinisk eksempel, på hvordan forskningen hjælper i hospitalsverdenen og behandlingen af hjerte-kar-sygdomme, er behandlingsformen TAVI, hvor hjertepatienten får indsat en kunstig hjerteklap via et rør og gennem en pulsåre i lysken. Forkortelsen stammer fra engelsk Transcatheter Aortic Valve Implantation.

Omkring 15.000 lever med en hjerteklapdiagnose i Danmark. Der udføres aktuelt ca. 400 TAVI-behandlinger per år i Danmark. Og det er der en grund til.

Den nye behandling, der er støttet af Hjerteforeningen, er nemlig lige så effektiv som og giver færre alvorlige komplikationer end standardindgrebet, hvor patientens brystkasse åbnes helt under fuld narkose, hjertet standses og kobles til en hjerte-lunge-maskine, hvorefter den syge hjerteklap fjernes og en kunstig hjerteklap syes ind.

 

Forebyggelse og rådgivning om livsstil 
Hos Hjerteforeningen stiller dygtige fagfolk hver dag deres viden til rådighed for hjertepatienterne og deres pårørende. Fra kl. 9 til 16 kan alle ringe til Hjerteforeningens rådgivning via én samlet indgang på telefonnummer 70 25 00 00 til Hjertelinjen og få konkrete råd fra en hjertesygeplejerske, diætist, psykolog, fysioterapeut eller socialrådgiver, som også henviser til andre relevante tilbud.

– Vi oplever dagligt, hvordan hjertepatienter søger råd om, hvordan de skal leve med deres nye pacemaker, eller hvilken medicin de skal tage. Der sidder vores rådgivninger parate til at lytte og komme med hjælpende råd, siger forebyggelseschef for Hjerteforeningen, Morten Ørsted-Rasmussen.

Har du lyst til at kigge eksempelvis fysioterapeuten i øjnene eller vise, hvor på brystet det spænder nogle gange, så kan du bruge den online rådgivning. Hér vil du via din tablet eller computerskærm se rådgiveren, du taler med, og sammen kan I vende de emner, du søger rådgivning om.

Book en tid til online rådgivning her

– Pengene fra landsindsamlingen er netop med til, at vi kan udvikle nye tilbud til patienter og pårørende, så de får den hjælp, de har brug for. Og nu også uden at skulle forlade hjemmets fire vægge for at kunne kigge en fagperson i øjnene. Det er vi stolte af, og midlerne fra den 24. april skal gå til at højne serviceniveauet til gavn for hjertepatienterne og deres pårørende, der er mindst ligeså ramt som personen, der har været under kniven måske, siger Morten Ørsted-Rasmussen.

Hjerteforeningen tilbyder også inspiration til et aktivt fritidsliv med Hjertestier og Hjertemotion.

Du kan her på Hjerteforeningens hjemmeside søge råd, vejledning og viden.

Tak for din støtte – det gælder livet.