29. marts afholdte Hjerterytterne sit først event. Det fandt sted på First Hotel Copenhagen, hvor cirka 125 publikummer kunne nyde et par timer i selskab med cykellegenden Rolf Sørensen og hjertetransplanterede Casper Palmvig, der også kan kalde sig Ironman

Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

– Det er godt at rådføre sig med erfarne ryttere og få guidelines derfra.

Sådan lyder rådet fra Rolf Sørensen, da Hjerteforeningens udsendte taler med ham til Hjerterytternes event på First Hotel Copenhagen. Cykellegenden, der blandt andet har vundet sølv ved OL og Flandern Rundt, fortalte på aftenen om sin passion for cykling under titlen ”Cykling con amore”.

Læs også historien om Maria, der er ung og kvindelig hjerterytter.

Cykler stadig med ’de gamle’ drenge
Meget i stil med mange andre hjerteryttere fremhævede Rolf Sørensen også fællesskabet i cykelsporten som vigtigt for ham.

– Fællesskabet er utroligt vigtigt på cyklen. Det er en meget social sport og endnu mere end fx at løbe, for der har man ikke luft til at snakke. På cyklen kan du i al fald snakke sammen halvdelen af vejen, når man sidder og kører flat out. I ny og næ cykler jeg med Brian Holm og Bo Hamburger stadig, fortalte Rolf Sørensen, der før stor applaus beredvilligt svarede på publikums spørgsmål om livet som professionel.

Ironman føler sig normal igen
Casper Palmvig fortalte om sin hjerteoperation og om kampen for at gennemføre sin triatlon. Publikum fik et godt indblik i, hvordan den i dag uddannede fysioterapeut gik fra syg til at føle sig rask og normal igen.

– Ved at gennemføre min Ironman følte jeg mig helt rask. Ja, måske vil nogen sige, at jeg netop ikke er rask oppe på første sal, når jeg laver en Ironman, men jeg oplever mig selv som normal i dag. I kan ikke se på mig, at jeg er hjerteopereret, sagde Casper Palmvig. 

Læs mere på Hjerterytternes hjemmeside.