Danskernes gavmildhed var imponerende, da TV 2 CHARLIE og Hjerteforeningen søndag aften gik sammen om et storslået indsamlingsshow direkte fra Vilhelm Lauritzen Terminalen i København

Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Danskernes gavmildhed var imponerende, da TV 2 CHARLIE og Hjerteforeningen søndag aften gik sammen om et storslået indsamlingsshow direkte fra Vilhelm Lauritzen Terminalen i København.

Det var helt bogstaveligt talt hjerternes fest, da TV 2 CHARLIE søndag aften for femte gang holdt ‘Charlies Hjertegalla’ til fordel for Hjerteforeningens arbejde med forebyggelse, patientstøtte og hjerteforskning. I år var seerne ekstra generøse, og indsamlingsbeløbet på 27,6 millioner kroner slog da også sidste års rekord på godt 26 millioner kroner.

Kanalchef for TV 2 CHARLIE, Sune Roland Jensen, glæder sig over det flotte indsamlingsresultat:

– På TV 2 CHARLIE er vi virkelig stolte og glade over resultatet og pengene, der er indsamlet til en så god, vigtig og relevant sag som hjertesagen. Det er en fornøjelse at lægge sendeflade og kanal til et show, der både underholder og samtidig oplyser om en problematik, der desværre berører alt for mange danskere. Vi ønsker Hjerteforeningen rigtig god arbejdslyst med at få pengene til at gøre en forskel gennem øget forskning og support i den kommende tid.

Også Hjerteforeningen er mere end tilfreds:

– I Hjerteforeningen er vi meget taknemmelige for, at TV 2 CHARLIE giver hjertesagen en så fornem platform. “Charlies Hjertegalla” betyder meget for os. Ikke blot på grund af de indsamlede midler, men også fordi vi får en enestående lejlighed til at vise, hvordan vi arbejder seriøst med forskning, forebyggelse og patientstøtte, siger Hjerteforeningens administrerende direktør, Kim Høgh.

Ud over det fantastiske resultat bød aftenen på en række populære kunstnere, der spillede op til fest. Brødrene Olsen, Michael Carøe sammen med Julie Berthelsen, More Jacks og Back to Back var blot nogle af de kendte, som støttede den gode sag.

Vært Cecilie Frøkjær fik i år selskab af sin nye medvært Jens Gaardbo, og sammen med komiker Uffe Holm bød trekløveret såvel seere som publikum indenfor til en stemningsfuld aften i velgørenhedens tegn. I call-centeret tog Lisbet Dahl, Ulf Pilgaard, Anna David, Thomas Evers Poulsen, Claudia Rex, Henrik Lykkegaard, Dennis Knudsen og mange andre kendte danskere imod seernes mange bidrag.

Stærke fortællinger
Mange danskere har hjertesager tæt inde på livet, og det vidnede aftenens mere alvorlige indslag også om. En af dem var musiker Niels “Noller” Olsen, der for første gang fortalte åbent om sin hjertesygdom, der betyder, at han i dag lever med en mekanisk hjerteklap.

Blandt andre beretninger fortale Thea Smalbro sammen med Mathias Kjeldgaard om Hjerteforeningens tilbud til unge med hjerteproblemer, Heart Teen, og om mødet med andre unge, der forstår ens bekymringer og sorger.

Årets Hjerteredder
Titlen som “Årets hjerteredder” gik til Thomas Hovmand fra København, der i august sidste år reddede Martin Arendt Petersens liv, efter at Martin var faldet om under en cykeltur. Prisen på 10.000 kroner blev overrakt på scenen af sundhedsminister Sophie Løhde, der også gav Thomas Hovmand rosende ord med på vejen.

Fakta