Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Poul Petersen fra Grønland trodser til april sin hjertelidelse ved at løbe det 100 kilometer lange langrendsløb, Arctic Circle Race. Skiløbet, der må betegnes som ekstremt, foregår 65 kilometer nord for polarcirklen.

– Selvom du er ramt af en hjertelidelse, kan du godt leve et liv med idræt, skrev 43-årige Poul Petersen til Hjerteforeningen for at fortælle om sin deltagelse.

Lagde sit liv om
For fem år siden fik Poul Petersen konstateret en hjertelidelse. Han har siden fået et nyt job, lagt sine kostvaner om og udfordrer nu sig selv.

– Jeg kender mine fysiske grænser ganske godt nu og ved også, at jeg ikke kan konkurrere på samme niveau som andre, men bare det at være med og give sig selv nye og andre udfordringer har givet mig så meget mere livskvalitet, siger han.

skicrop2

Anerkendelse på Facebook
På Hjerteforeningens Facebook-side høster Poul Petersen ros fra andre hjertepatienter. Én bruger minder om, at motion i mindre målestok også giver masser af mening for hjertepatienter.

– Ja, respekt for det, men husk at for andre er det en lige så stor præstation at cykle 10 kilometer eller gå 5 kilometer, skriver den mandlige bruger.

En kvindelig bruger skriver:

– Masser af respekt til ham og et godt forbillede for os andre. Selvom vi måske ikke alle er lige dygtige til langrend.

Du kan ’like’ Hjerteforeningens Facebookside og deltage i debatterne, se billeder samt få tips og nyheder.

Pårørende er vigtige for hjertepatienter
Poul Petersen gør opmærksom på sit skiløb af flere årsager. Også fordi han er pårørende selv. I Grønland.

– Jeg vil gerne sætte fokus på hjerte-kar-sygdom i Grønland. Ikke kun fordi jeg selv er hjertesyg. Da min far i 2005 fik et hjerte-anfald, var jeg selv med på Rigshospitalet, hvor han blev opereret, og så hvor meget det betød for ham, at jeg var med til at støtte ham, og at han havde en at støtte sig til, siger Poul Petersen.

– For mig er det en lidelse, som vi kan forebygge. Både i forhold til vores livsstil, så vi undgår at blive ramt af livsstilssygdomme, men også hvis du har en arvelig hjertesygdom, så du kan blive udredt og tidligt få en diagnose.

Læs om støttemulighederne hos Hjerteforeningen. Sammen løfter vi hjertesagen.