Hjerteforeningen udviklede i 2010 loyalitetsarrangementet ’Livet, hjertet og pengene’. Frem til nu har over 2.000 medlemmer og bidragsydere deltaget i det årlige arrangement, der har været afholdt over hele landet. Onsdag den 3. februar løber arrangementet af stablen igen for 9. gang.

Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Hjerteforeningens har 3. februar inviteret alle større bidragsydere og mest trofaste medlemmer samt én ledsager i lokalområdet over 65 år til en eftermiddag på Folketeatret i København for at høre tre foredrag, der tilsammen udgør 2015-udgaven af loyalitetsarrangementet ”Livet, hjertet og pengene”.
Det er 9. gang, at det gratis arrangement afholdes for at fortælle de indbudte om Hjerteforeningens arbejde, resultater og behovet for arv og gaver for at kunne skabe nye resultater til gavn for Danmarks hjertepatienter. 

Arv og gaver skaber resultater
Arv og gaver nytter nemlig, hvilket Hjerteforeningen vil kvittere for på dagen.
– Invitationen til arrangementet skal ses som en særlig tak fra Hjerteforeningen til vores mest trofaste medlemmer og bidragsydere for deres støtte til Hjerteforeningens arbejde. 
Det forklarer administrerende direktør i Hjerteforeningen og vært ved arrangementet, Kim Høgh. 
– Resultaterne fra Hjerteforeningen kan kun opnås med støtte fra velvillige mennesker, der med deres arv og øvrige donationer støtter forskningen i hjerte-kar-sygdomme. Vores håb er, at hjertepatienterne også i fremtiden kan nyde godt af denne støtte, og at vi som forening fortsat kan kæmpe for, at 1 ud af 4 ikke dør af hjerte-kar-sygdomme, hvilket er tilfældet i dagens Danmark, siger Kim Høgh.

3 spændende foredrag
De i alt 570 indbudte gæster vil til ”Livet, hjertet og pengene” høre og se tre foredrag.

Første foredrag holdes af Hjerteforeningens formand Anne Kaltoft og hedder ”Hvordan vinder vi et sundere og bedre liv for alle?”. Anne Kaltoft, der dagligt er konstitueret ledende overlæge på afdelingen for hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital Skejby, vil fortælle om milepæle i forskningen i hjertekarsygdomme – både fortid, nutid og fremtid. Foredraget rundes af med, at deltagerne kan stille spørgsmål til formanden.

Dernæst følger specialist i familie- og arveret og advokat Lone Brandenborg med foredraget ”Sådan kan du hjælpe”. Som ekstern ekspert fortæller Lone Brandenborg om de spørgsmål, hun oftest får om arv og testamenter, og hun fortæller, hvordan man gennem arv og gaver kan støtte op om Hjerteforeningens arbejde. 

Sidste foredrag ”Hvad sker der hos vandrestavsrockerne?” af livsstilsekspert og tv-kendis Christine Feldthaus er et indslag, som også giver plads til eftertænksomhed. Christine Feldthaus giver et indblik i den nye generation af voksne 60+: Dem der ikke ønsker tilnavnet ’ det grå guld’ men som lever et aktivt, underholdende og samfundsberigende liv. 

”Livet, hjertet og pengene” er baseret på et lignende initiativ hos Hjärt Lungfonden i Sverige.