Ministeriet for sundhed og forebyggelse har netop udsendt en ny folder med oversigt over de maksimale ventetider for blandt andet hjertekramper og blodprop i hjertet på baggrund af den nye sundhedslov. Her kan du se, hvor længe du højst må vente

Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Hurtig behandling er vigtig for hjertekarpatienters overlevelse og livskvalitet. Derfor har Hjerteforeningen kæmpet for at sikre kortere ventetid på behandling af hjertekarsygdom.

Ministeriet for sundhed og forebyggelse har netop opdateret og udsendt folderen ”Maksimale ventetider på behandling for kræft og visse hjertesygdomme på sygehus”, hvor du kan læse, hvor længe, du maksimalt må vente på behandling for åreforsnævringssygdomme i hjertet.

Afhænger af din sygdom
Den maksimale ventetid for behandling af hjertekramper og blodpropper i hjertet afhænger af, hvilken sygdom du lider af:

  • Ved hovedstammesygdom (sygdom som følge af åreforsnævring i hjertets største kranspulsåre) er den maksimale ventetid to uger.
  • Ved svære hjertekramper (angina pectoris) på grund af forkalkning i hjertets kranspulsårer er den maksimale ventetid tre uger.
  • Ved hjertekramper (angina pectoris) lige efter en blodprop i hjertet er den maksimale ventetid fem uger.

Alle ventetiderne gælder fra den dag, sygehuset – som skal foretage indgrebet – har modtaget henvisningen.

Du kan læse mere i folderen, som du kan hente her.

af , d. 1. maj 2014