Ministeriet for sundhed og forebyggelse har netop udsendt en ny folder med oversigt over de maksimale ventetider for blandt andet hjertekramper og blodprop i hjertet på baggrund af den nye sundhedslov. Her kan du se, hvor længe du højst må vente

Bemærk

Denne artikel er over 1 år gammel. Efter artiklen blev udgivet, kan der være sket en udvikling i emnet og fakta, som artiklen omhandler, der ikke er medtaget her.

Hurtig behandling er vigtig for hjertekarpatienters overlevelse og livskvalitet. Derfor har Hjerteforeningen kæmpet for at sikre kortere ventetid på behandling af hjertekarsygdom.

Ministeriet for sundhed og forebyggelse har netop opdateret og udsendt folderen ”Maksimale ventetider på behandling for kræft og visse hjertesygdomme på sygehus”, hvor du kan læse, hvor længe, du maksimalt må vente på behandling for åreforsnævringssygdomme i hjertet.

Afhænger af din sygdom
Den maksimale ventetid for behandling af hjertekramper og blodpropper i hjertet afhænger af, hvilken sygdom du lider af:

  • Ved hovedstammesygdom (sygdom som følge af åreforsnævring i hjertets største kranspulsåre) er den maksimale ventetid to uger.
  • Ved svære hjertekramper (angina pectoris) på grund af forkalkning i hjertets kranspulsårer er den maksimale ventetid tre uger.
  • Ved hjertekramper (angina pectoris) lige efter en blodprop i hjertet er den maksimale ventetid fem uger.

Alle ventetiderne gælder fra den dag, sygehuset – som skal foretage indgrebet – har modtaget henvisningen.

Du kan læse mere i folderen, som du kan hente her.

af , 1. maj 2014