Kæledyr i julegave? God ide, vurderer forskere. Dyr i hjemmet kan nemlig have en positiv effekt på vores helbred

Vi passer på hinanden

Lad os passe på hinanden ved at følge myndighedernes anbefalinger under coronakrisen. Læs om de generelle anbefalinger på coronasmitte.dk og om anbefalinger for hjertesygdom og coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Tak!

Ønsker dine børn sig en hund i julegave? Måske skulle du opfylde deres ønske. Også selv om du frygter, at det bliver dig og ikke dem, der skal passe den. Måske især derfor. For et kæledyr, og helst en hund, kan forebygge hjertekarsygdom.

Den amerikanske hjerteforening har tjekket al den eksisterende forskning om kæledyrs effekt på vores sundhed (ja, den findes der faktisk en del af), og de kommer til den konklusion, at det kan være et godt råd at anskaffe sig et kæledyr for at forebygge hjertekarsygdom.

Det skal helst være en hund, siger de, for dem er der mest motion i for ejeren. Men kæledyr kan også gøre andet godt for deres ejere. De kan lægge en dæmper på vores stress. De kan give social støtte.  Og de kan hjælpe os til at ændre og holde fast i gode vaner.

Noget for noget

Forskerne understreger, at vi ikke skal anskaffe en hund blot for vores egne hjerters skyld. Vi skal også gøre det for hundens skyld og tage os godt af den.

Så skulle der alligevel ikke være en hund under træet denne jul, kan du blot gøre, som Hjerteforeningen foreslog for snart mange år siden: ”Gå en tur med hunden, selv om du ingen har”.

God tur og god jul.