<p spellcheck="true">Går du på arbejde - i stedet for at tage bilen - mindsker du din risiko for diabetes med 40 procent og for forhøjet blodtryk med 17 procent, viser ny britisk forskning</p>

Vi passer på hinanden!

Hjerteforeningen samler og deler viden om coronavirus (COVID-19) og hjertesygdom. Vi råder dig til altid at følge myndighedernes anbefalinger om bl.a. afstand, hygiejne, mundbind og andet. Få vores bedste råd om coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Pas på dig selv - og hinanden.

Fakta i artiklen

Artiklen herunder er over 1 år gammelt, og ligesom med al anden viden omtalt i en redaktionel sammenhæng kan den faktuelle virkelighed have udviklet sig siden publiceringen af artiklen. Bliver du i tvivl om en artikels faktuelle indhold, kan du altid skrive til madslo@hjerteforeningen.dk.

Lad bilen stå, når du skal på arbejde. Det kan betale sig for helbredet, viser ny forskning, der har kigget nærmere på godt 20.000 arbejdende englænderes transportform.

Personer, der gik eller cyklede på arbejde, havde 40 procent mindsket risiko for diabetes. Personer der gik på arbejde havde desuden 17 procent lavere risiko for forhøjet blodtryk.

 – Det er jo endnu et godt argument og forhåbentlig ekstra motivation for at vælge en aktiv transportform, når man tager på arbejde, siger Martin Walsøe, Hjerteforeningens motionsekspert.

De gode effekter blev målt blandt de personer, der havde mindst 3,2 km til arbejde.

Motion til, på eller fra arbejde
Ikke alle er så heldige at bo i gå- eller cykelafstand fra arbejde. Til dem har Martin Walsøe andre gode råd til at få lidt aktivitet ind i hverdagen.

– Måske kan du cykle til næste station, eller stå af et par busstop for tidligt og gå resten af vejen, nyde det gode vejr og naturen. Det handler bare om at liste lidt gratis motion ind i hverdagens rutiner på en måde, der giver mening for netop dig, siger Martin Walsøe.

Der er også gode ideer til at være ekstra aktiv, når du først er kommet på arbejde:

– Gå over til kollegaen, i stedet for at sende ham en mail
– Hold møderne som walk-and-talk møder
– Brug hæve-sænkeborde – det giver mere bevægelse at stå op på kontoret

Gratis motionsråd
På Hjerteforeningens hjemmeside kan du få masser af viden, tips og gode råd til motion som forebygger hjertekarsygdom. Og du er altid velkommen til at kontakte vores motionseksperter eller dit lokale rådgivningscenter. God tur på arbejde.

af , d. 8. august 2013